Акцията за изчистването на образа на депутата Делян Пеевски от

...
Акцията за изчистването на образа на депутата Делян Пеевски от
Коментари Харесай

Пеевски излезе на светло и нападна евентуалните противници на внесения от ДПС закон за КТБ

Акцията за изчистването на облика на депутата Делян Пеевски от обвиняванията, че е замислил и благодарение на прокуратурата, държавното управление и политическите сили осъществул банкрута на КТБ и разграбването на активите й тече с цялостна мощ. След като през днешния ден Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха в деловодството на Народното събрание план за промени в Закона за банковата неплатежоспособност, разкривайки че главната им цел е да се сътвори оправдание и ореол на непорочност към облика на Пеевски, в този момент самият той пусна писмо до медиите по същата тематика.

Целта на най-богатия народен представител от българския парламент е ясна и се съдържа в изказването му.

" Дебатът при разглеждането на този законопроект в Народното събрание неизбежно ще разкрие, кои български политици и народни представители желаят да защитят националния интерес и кои са подвластни от лицата, ограбили и продължаващи да ограбват КТБ и активите й. Както и кои от тях ще покажат действително своята принадлежност към порочния политико-олигархичен кръг, забогатял нелегално по време на прехода и бандитската приватизация, който кръг и все още продължава да ощетява българската нация ", написа Пеевски.

Това си е чиста проба опасност към тези, които биха дръзнали да не одобряват по този начин наречения план за промени на Движение за права и свободи. Явно те незабавно ще бъдат причислени към " порочния политико-олигархфичен кръг ", до момента в който самият Пеевски ще бъде изключен от него.

Загрижилият се за българската нация и нейното плячкосване народен представител допреди десетина дни правеше опити да превземе следващата частна компания с положителни финансови резултати, чиито активи в миналото са били държани от КТБ. Сега обаче, наметнал мантията на националния интерес твърди безочливо, че " единствено Движение за права и свободи предприе нужните законодателни начинания " за връщане на хазната откраднатото от банката.

Явно, юристът от ЮЗУ към този момент е изчистил каквото има за почистване и в този момент предлага да се спре разграбването. Но евентуално е наясно,че това няма по какъв начин да стане с 10 реда промени в един закон, още повече, че до момента никой не е пречил на прокуратурата, синдиците и на службите да открият къде отиват парите, откраднати от банката.

Истинска безочливост е и споменаването като плюс за Движение за права и свободи разсекретяването на дейностите на " проверяващата компания Аликс Партнърс ", на която бе поръчано да напише нищо не откриващ отчет с очевадни обстоятелства, от дълго време известни на обществото, само че да не търси накъде са поели паричните потоци.

Законодателната самодейност на Пеевски и компания не е нищо друго с изключение на опит с подправени законодателни начинания да се почисти облика на най-богатия народен представител поради вероятното следствие от Съединени американски щати на случилото се с КТБ по линия на закона Магнитски. дали това ще успее, следва да забележим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР