Акцията в нощно заведение в Пловдив, при която бяха публично

...
Акцията в нощно заведение в Пловдив, при която бяха публично
Коментари Харесай

Демерджиев за оставката на Гешев: Има политически привкус

Акцията в нощно заведение в Пловдив, при която бяха обществено обискирани близо 400 души, не е била съгласувана с вътрешния министър. Това съобщи пред NOVA Иван Демерджиев преди конференция за предварителната защита от домашното принуждение.

„ Пловдивската полиция не е съгласувала авансово с мен акцията си, която организира в ранните часове на Гергьовден в нощно заведение в града. Не ми беше докладвана тази интервенция неотложно след нейното осъществяване. Трето, водят се инспекции, които назначих незабавно, откакто разбрах. Съобразно резултатите от тези инспекции, защото данните са спорни, ще взема ограничения и то доста бързо “, изясни Демерджиев.

„ В взаимозависимост от резултатите от инспекцията, ще има дейности “, натърти Демерджиев.

Той уточни, че към този момент е имал мотив в София да събере притежателите на сходни заведения. „ Дадох ясни инструкции по какъв начин да се вършат инспекциите. Направиха се доста такива без никакви проблеми. Пловдивската акция е по-различна, ще схвана каква е повода “, сподели той.

От Пловдив той разяснява и желаната оставка на основния прокурор Иван Гешев. „ Изключително доста политически привкус има в този акт и стана ясно какъв брой тъкмо самостоятелна е правосъдната система. Ден, откакто една партийна централа изиска оставката на господин Гешев, прокурорите, които стачкуваха в негова отбрана, внезапно внесоха искане и цели трудови колективи, които го подкрепяха, в този момент са против него ”, сподели Демерджиев.

Етикети: Иван ГешевИван ДемерджиевМВР
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР