Акцията в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и

...
Акцията в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Рашков използва болшевишки и путиновски методи, но те не дадоха резултат

Акцията в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и неговото задържане няма да даде нито едно съществено доказателство против него.

Вътрешният министър Бойко Рашков употребява доста болшевишки и путински способи на работа, само че те не дадоха никакви резултати.

Това се споделя в разбор на обществения психолог Росен Йорданов.

За необятната аудитория, която не е осведомена с полицейската работа, задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов може би наподобява като театър, само че за експертите имаше доста съществени пукнатини във всичко, което беше изнесено от медиите. Те се демонстрираха в няколко доста характерни момента.

На първо място в тезата за необходимост. Тя е доста комфортен метод да представиш едни събития пред незнаещата аудитория, само че пред хора, които са се занимавали с това дълго време, тя издиша. В доста случаи, в които служителите на реда са прибягвали до по този начин наречената необходимост, даже когато са знаели, че няма да намерят нещо в дадения дом, това се употребява като тактичност за печелене на време, когато ние психолозите сме пред откриване на целия случай или когато хората са били уверени, че ще намерят нещо, което сигурно потвърждава тежко закононарушение. Това по Наказателния кодекс е над 5 години затвор.

На второ място мъглявите пояснения, свързани с евросредства, с името на Лаура Кьовеши и с Европейската прокуратура. В подобен миг би трябвало да се придържаме доста близко към обстоятелствата. За някои хора те не са значими, само че за демократичното им възприятие е значимо да ги знаят. Адвокатът на арестувания човек, тъй като на него даже не му е повдигнато обвиняване, декларира, че в акта има единствено съмнение и в протокола не са открити и не са конфискувани никакви неща, които са свързани с дома и индивида. Това е доста съществено доказателство, че става дума за доста несериозна акция.

Да предположим хипотезата, че някакъв европейски прокурор е дал някакви неопровержими доказателства на българската полиция, с които някогашният ни министър председател, без значение кой е той, би трябвало да бъде арестуван. Следователно би трябвало да предположим, че хипотезата за необходимост допуска, че този човек изнудва или по телефона, или персонално някого. Следователно влизайки вътре в дома, служителите на реда би трябвало или да вземат телефона на въпросния обвинен или би трябвало да задържат този човек дружно с изнудвания. Няма други хипотези. Ако няма такива хипотези, това значи, че всичко друго е доста лъжливо. След като не е конфискувано нищо, това значи, че нищо от това, което вътре е открито, нито има човек, нито има мобилно или някакво друго средство, с което този човек да упражнява по този начин нареченото изнудване.

Акцията, извършена при задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов, наподобява на акциите на злокобната полиция на Сталинската Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР). Тя е влизала в домовете на хората сред 20.00 и 24.00 часа, тъй като руският деспот е правил пропагандни арести, чиято цел е била роднините, околните и съседите да видят опозоряването на индивида. Арестът, осъществяван от злокобната Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), е трябвало да подейства като сразяващ акт върху останалите. Този жанр е общопризнат и при нахлуването в дома на Борисов.

Вътрешният министър Бойко Рашков употребява доста болшевишки и путински способи на работа. Той изрече ужасни неща в общественото пространство, само че за 10 месеца работа не потвърди нито едно нелегално подслушване, нито някакви злоупотреби. Има единствено " ще, ще, ще " – всичко е в бъдеще време, което наподобява много комунистическо.

Работил съм във времената, когато Бойко Рашков беше заместник-директор на Следствието, и имам извънредно неприятни усещания от неговата работа. Нисък професионализъм, доста проблеми с персоналното държание на работното място и несъответстващи заповеди, които доста постоянно са препятствали откриване на закононарушения.

Бойко Рашков е от едно друго време и неговите способи не ме изненадват. Преди година споделих, че той ще вкара Бойко Борисов в ареста. Ако Бойко Борисов е отговорен, това ще го потвърди българският съд. Ако Бойко Борисов бъде арестуван по подозрения за съществено закононарушение, би трябвало да има съществени доказателства. Тук не приказваме за личността на Бойко Борисов, а за ролята му на министър председател. Ще дам един образец за всички, които скачат в този момент, когато огромният немски политик и канцлер Хелмут Кол, за жалост, беше махленски за корист с партийни средства, беше ли той арестуван по този метод? Не, тъй като германците имат отношение към институциите.

Ако един министър-председател на България може да бъде арестуван като мафиотски необут от ромски квартал измежду нощ, това наскърбява всички в тази страна, без значение дали харесват Бойко Борисов. Така работи Путин, когато някой е срещу него, той намира метод да го в профил.

Няма да бъде изкарано нито едно съществено доказателство при този метод на задържане, при тези дейности, които прави вътрешният министър на България и малоумните дейности на министър-председателя, в чието ментално здраве и положение се съмняват доста огромна част от българския народ. Освен в случай че не се одобряват за съществени свидетелските показания на човек, който назоваха Черепа. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР