Акцията със задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов отново

...
Акцията със задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов отново
Коментари Харесай

100 дни на кабинета Кирил Петков: Има ли война между институциите

Акцията със задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж сподели съществено институционално опълчване и то в миг на тежка геополитическа конюнктура, в която Европа се сплотява. Този извод направиха в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " социологът Боряна Димитрова, политолозите Татяна Буруджиева и Христо Панчугов.

Ние внезапно имаме локална война, на която не се схванаха нито задачите, нито метода по който ще продължи. Да разгранича - битката с корупцията е огромна, значима цел и тя не трябва да се компрометира, изясни Боряна Димитрова.

Накараха хората да се почувстват като част от този обред с арестуването и внезапно ги излъгаха, тъй като се оказа че няма подобен обред при стартирането, сподели Татяна Буруджиева.

Според Христо Панчугов, виждаме една показна акция, която не свети с подготовка, не свети с някаква ясна политическа цел. Няма рационално пояснение на база на действителния резултат. По-голямата част от водачите на обединението се държат като очевидци на това ръководство, добави той.

Те не са част от това ръководство ли, нямат механизми, с които да въздействат върху това ръководство? Защото това, в случай че е реалност, да си го признаят искрено и да знаем какво да чакаме от това ръководство.

Боряна Димитрова добави, че позицията на Корнелия Нинова е доста забележима.

На мен ми се коства, че се уголемява полето на деяние на настоящето държавно управление по- скоро под въздействието на госпожа Нинова, на други партии и понижава чуваемостта за тезите на Демократична България, тъй като тя губи по кардинални тематики да има стратегически съдружник.

Така на ръководещите се постанова да разчитат на поддръжка на ГЕРБ по значими тематики, сподели Татяна Буруджиева.

Може би по тази причина министър-председателят е тежко раздразнителен, по тази причина че би трябвало да одобри поддръжка тъкмо от ГЕРБ и може би прави такива внезапни придвижвания,защото желае да ни покаже, че той е доста против тях, но на следващия ден ще им одобри поддръжката с безмълвие, както и до момента.

Буруджиева подсети, че в политиката може да се отстъпи по някои въпроси, с цел да се реализира консенсус по стратегически цели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР