Акцията с ареста на министъра на екологията Нено Димов има

...
Акцията с ареста на министъра на екологията Нено Димов има
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Нено Димов е в ареста, за да се създаде усещане, че няма недосегаеми

Акцията с ареста на министъра на екологията Нено Димов има за цел да се сътвори чувство, че няма недосегаеми в страната, като се изключи трима, четирима души, които всички знаем поименно.
Това сподели пред БНР анализаторът Любомир Стефанов.

" Дали трябваше, или не трябваше министърът да спи в полицейското ръководство, зависи от това какво обвиняване ще му бъде повдигнато и дали изобщо ще му бъде повдигнато. Иначе инспекцията би била прекомерно театрална ", разяснява още Стефанов.

Според Стефанов на премиера Бойко Борисов му липсват причини да се изправи пред съдружния си сътрудник " Обединени патриоти ", с цел да изиска промяната на министър Нено Димов, и тази акция е разиграна с тази цел.

Стефанов изрази вяра, че не става дума за интервенция на прокуратурата в промяната на един министър.

" България смята себе си за демократична и правова страна, работеща на правилото на разделянето на управляващите. Те по тази причина са разграничени, с цел да няма ти на мен, аз на теб, а да се държат под надзор и да работят по-ефикасно. Дали е по този начин, ще разберем дали крушката си има опашка. Видяхме сигналите, че в Министерство на околната среда и водите има някакви пробойни. Искаме да забележим дали прокуратурата открива дали тези пробойни са по-големи в сравнение с ни се оповестява и дейностите ѝ са значими и наложителни, или просто се подвига звук за политически цели ".

" Искрено се надявам мандатът на основния прокурор да не е превзет, в който се подвига доста звук, а дейностите остават някъде настрана, в случай че изобщо се стигне до тях. Надявам се карцерът на министър Димов да не се окаже индикативен. Истински се надявам прокуратурата да се върне към естествената си работа и да спре да се бърка в политиката, да има политически уклон ", разяснява още анализаторът.

Той съобщи, че чака мнение на изпълнителната власт по ареста на министъра на екологията, както и реакция в Народното събрание.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР