Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е

...
Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е
Коментари Харесай

Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от покруса, откакто няколко спасители попадат в капан. Това излиза наяве, след капо излязоха нови детайлности към избавителната акция.

Докато международните организации популяризират новината, че целият футболен тим към този момент е в сигурност, в пещерата към момента са към 100-на спасители.

Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се главната водна помпа и равнището на водата внезапно се повишава.

Повече от час в пещерата тече нова избавителна акция, с цел да излязат всички невредими.

Последен пещерата напуща австралийският доктор Ричард Харис. Медикът непринудено стои с децата цяла седмица. Навън го посреща неприятна вест – за гибелта на татко му.

Днес избавените момчета са се видели със своите родители, само че през стъклото на изолираното поделение, в което се намират. Появиха се и първите фрагменти на момчетата в болничното заведение. Те са в особено изолирано поделение и са в положително здраве.

„ Душевното им здраве е доста положително, може би тъй като са останали дружно. Възхитени сме от треньора, който се е грижил добре за тях”, споделиха от лечебното заведение.
Съучениците на 12-те млади футболисти започнаха новия образователен ден с положителната вест.

Премиерът на Тайланд персонално благодари на водолазите. А обществените мрежи бяха залети от благодарност.

Покани за посещение към децата, треньора им и спасителите насочиха известни футболни тимове като „ Манчестър Юнайтед” и португалския „ Бенфика”. А френският национал Пол Погба им посвети успеха на полуфинала в Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР