Акцията по издирването на детето, изчезнало в морето край Китен

...
Акцията по издирването на детето, изчезнало в морето край Китен
Коментари Харесай

Възобновиха издирването на момичето, изчезнало в морето край Китен

Акцията по издирването на детето, изчезнало в морето край Китен е обновена. Вече втори ден няма диря от 15-годишното момиче, което влезе във водата на плаж Атлиман. Бурното море усложнява работата на избавителния екип.

15-годишната Рамира влиза във водата през вчерашния ден следобяд дружно с 10-годишната си сестричка и морето ги гълтам. Мая Стоицева става очевидец на случая, а млад мъж пръв се притекъл на помощ.

" Този човек плачеше, тъй като споделя хванах двете момиченца, само че едното трябваше да го пусна, тъй като не можех да извадя и двете. Беше просто хванал едното дете и сподели можех и желаех да спася и двете ", споделя Мая Стоицева, очевидец.

" Момчетата бяха помогнали. Бяха създали обдишване уста в уста, защото дистанцията е 50-60 метра, аз до момента в който дойда с съоръжение, открих естествен пулс, обикновено дишане ", сподели Тони Момилова, здравна сестра.

Според близки на фамилията на децата спасителите са се забавили с реакциите си. От своя страна гардовете изясняват, че им е било нужно време да стигнат до мястото на случая, защото децата са плажували в неохраняемата зона.

" И чак тогава в тази обстановка в тълпата от хора някой сподели, че има второ момиче, което е някъде във водата ", споделя Цветко Гогов, старши избавител.

В избавителната акция по издирването на момичето взе участие катер на Гранична полиция, джетове и дрон.

Репортер: Давид Сукнаров

Сн. БГНЕС







Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР