Акцията, организирана от Организацията за закрила на българските граждани обаче

...
Акцията, организирана от Организацията за закрила на българските граждани обаче
Коментари Харесай

Доброто е заразно! Хора с огромни сърца връщат вярата на тези, които загубиха всичко в потопа

Акцията, проведена от Организацията за протекция на българските жители обаче повлече като лавина положителното след себе си. Десетки доброволци нахлузиха гумените ботуши и нагазиха до колене в тинята, погълнала каменското село Ливада. Тяхната задача бе да оказват помощ, а не да театралничат пред камерите и фотоапаратите. 
Младежите запретнаха ръкави и почистиха домовете и дворовете на хората, изхвърлиха прогнилите мебели, след което предоставиха на нуждаещите се помощи от първа нужда.
"Това е единствено началото. Нашето предпочитание е освен да помогнем, само че и да мотивираме останалите също да отворят сърцата си. Аз не съм човек с огромни благоприятни условия, само че имам доста контакти. Свързах се с мои другари, те също задействаха своите контакти и ето, положителното е реалност ", сподели за Burgas24.bg Пламен Карашев, който взе драговолно идеята на ОЗБГ и се трансформира в един от нейните мотори. 
Въпреки многото ни увещания, той отхвърли да застане пред камерата на Burgas24.bg, тъй като има вяра, че положителното е невидимо за очите и ненавижда всевъзможни непотребни демонстрации.
В базата на сервиза му "Авто Карашев " на ул. "Крайезерна " 79 не престават да прииждат доброволци, които носят пакетирани хранителни артикули, вода, топли облекла и завивки. Приятелка на Пламен, която е хотелиерка, дава на бедстващите чаршафи, калъфки, хавлии и посуда, които ще стигнат за няколко фамилии. Един човек се е заел с направата на 15 дрешника, различен ще направи кухни за две от къщите. Осигурени са дивани, маси, шкафчета, матраци, внушително количество багра, гориво и екипировка.
"Когато гледах репортажа за протичащото се в село Ливада, което пострада извънредно доста при наводнението, не можах да мигна. Замислих се, че и моята баба е сама на село, че това може да се случи и на нас. Затова когато видях обявата на Стефан Петров от ОЗБГ, взех решение да вземам участие. Не единствено поради идеята, която ме докосна, само че и поради предходни техни начинания, както и поради обстоятелството, че това са хора с големи сърца, които не са политически обвързани ", описа 27-годишният бургазлия.
Той е безапелационен, че в тази ситуация нямат значение политически и футболни пристрастия, както нямат значение възраст, вяра или етнос. Важно е единствено огромното сърце и желанието да окажеш помощ. Пламен благодари на всички, които са се отзовали и насочи апел към всички хотелиери и ресторантьори - тези, които имат намерение да подменят приборите и посудата си след края на летния сезон, дано дарят старите на бедстващите фамилии, вместо да ги изхвърлят.
"Искрено благодаря на моите другари, които сега са в София, само че потвърдиха, че сърцата им са тук. Благодаря и на хората от цялата страна, които помогнаха или занапред ще оказват помощ. Най-много желая да загатна двама души, които ме изумиха с героизма си. Първият е Димитър от София, който в 3:00 часа сутринта е запалил колата, с цел да пристигна и да оказва помощ. Този човек в 8:00 часа беше на паркинга на "Кауфланд ", взе няколко стека вода за нуждаещите се, през целия ден се труди неуморно, а следобяд отпътува назад за столицата, защото на идващия ден трябваше да бъде на работа. Другият човек е едно момиче със здравословни проблеми, което макар тежкото си положение, отдели сили и време, с цел да донесе цялостен багажник с артикули. Точно такива хора ме карат да имам вяра, че българският дух е непреклонен и че един ден България ще бъде по-добро място за живеене. Навремето треньорът ми споделяше - Пламене, когато видиш паднал съотборник, подай му ръка! В момента нашият тим е България, а съотборниците ни, които са паднали в тинята, имат потребност от помощ ", съобщи Карашев.
Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с него и да остави даренията си в базата на сервиз "Авто Карашев " на ул. "Крайезерна " 79.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР