Акцията на ОДМВР-Перник идва след разследването на медиата за допълнителни

...
Акцията на ОДМВР-Перник идва след разследването на медиата за допълнителни
Коментари Харесай

Арестуваха бизнесмена Димитър Барбуков

Акцията на ОДМВР-Перник идва след следствието на медиата за спомагателни адресни регистрации. Масирана спецоперация се организира в целия пернишки район.

Задържаният Димитър Димитров, който беше определен за общински консултант на локалния избор на 29 октомври, отхвърля да взе участие в схеми за гарантиране на гласове против възнаграждение. Пред камерата той съобщи, че " няма регистрации, правени за гласоподаване ".  " Не ме тормози този арест, никога. Не съм давал никакви пари. Даже се удивлявам, че толкоз доста хора се оповестяват като регистрирани ", разяснява Димитров минути след задържането му.

" Към сегашния миг има формирано досъдебно произвеждане за закононарушение против политическите права на жителите. Изяснява се неговата съпричастност във връзка правене на документи за регистрация на лица на територията на Община Земен. Става дума за над 30 души, регистрирани на един адрес. Назначени са експертизи, които да покажат къде са направени документите, от кого са показани и по какъв метод. Към момента тече следствие за пазаруване на гласове ", съобщи началникът на " Икономическа полиция " към ОДМВР-Перник Кирил Иванов.

Населението на град Земен наброява към 1800 души. Преди дни поверка на Министерството на районното развиване и благоустройство откри в допълнение регистрирани 180 души. Оказа се, че тези хора не живеят там и бяха дерегистрирани. Подозренията са, че въпросните регистрации са били евентуални гласове за локалния избор.

Регистрациите се вършат от работа ГРАО. " Някои хора ги видях персонално, само че не всички. По закон са длъжни да участват. Документите за мен са изрядни ", съобщи служителката, която ги е направила.

След като стана ясно за спомагателните регистрации, кметът на Земен е излязъл в болничен. На въпрос за 180-те регистрации, той отговори: " Не мога да ви кажа, в болничен съм. Не знам, не съм в течение. Не че не знам, но не ги знам кои са. Заповядайте на следващия ден да ви дам едно изявление ". На идващия ден Сотиров не спазил ангажимента си, твърди Нова тв. Бившият към този момент кмет има шест поредни мандата. Очакваше се още веднъж да се кандидатира, само че партията, която го поддържаше, издигна различен претендент.

Освен в Земен, регистрации са правени и в близките села, измежду които и Жабляно. Нови жители - общо 45-има души, има даже в Жаблянския манастир.  " Няма такива регистрации. Никога не е имало регистрирани 45 души. Не знам от кое място излезе тази информация и кой си разреши да намесва манастира в такива предизборни спекулации ", разяснява отец Йосиф.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР