Акцията на ДАНС и ГДБОП в Медицинския университет заради незаконен

...
Акцията на ДАНС и ГДБОП в Медицинския университет заради незаконен
Коментари Харесай

Eксперти: ВУЗ-овете стават „заден вход“ за джихадисти в Европа

Акцията на ДАНС и ГДБОП в Медицинския университет поради противозаконен банкет на чужденци, основно от Иран, Ирак, Египет и Ливан – повдигна въпроса кои в действителност са методите за влизане в Европа през „ задния вход “. Какви опасности крие това, тематиката разясниха пред BiT България проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и Георги Димов, някогашният ни консул в Одрин.

„ Един от обвинените е правил опити да рекетира и заплашва проверяващите – направи ми усещане, че цената е била сред 40 и 50 000 евро, сходна цена приказва, че този, който вади сходни пари не е инцидентен, за тези пари ще приключи „ Сорбоната “ или Харвард “, сподели Димов и добави „ Тези лица не са посещавали образователни занятия, не са били на посочените от тях адреси, не са знаели даже британски език, а това е доста притеснително. Не знам дали са тук, с цел да приспиват кафези или да разсънват кафези – само че те са клетъчни организми.

Според специалиста по национална сигурност тези обстоятелства са много притеснителни и оронват престижа на българските дипломи по света.

„ Масово у нас учат чужденци, с цел да имат краткотрайно престояване у нас и в Европейски Съюз. Имаме 140 000 души, които са получили българско поданство през 2017 година, от тях половината нямат нищо общо с България. Въпросът е до какъв брой специфичните служби следят хората, взели българско поданство? “, уточни Радулов и акцентира на казуса, че над 300 000 руснаци по българскаото Черноморие имат парцели и надлежно – право на поданство.

„ 300 000 души по черноморието имат парцели и надлежно право на поданство – става въпрос за съветските колонии. Те желаят лични охранителни структури, а сходни организации са много притеснителни “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР