Акция за залавяне на бракониери проведоха служители на Дирекция Национален

...
Акция за залавяне на бракониери проведоха служители на Дирекция Национален
Коментари Харесай

Заловиха бракониери с фотокапан

Акция за залавяне на бракониери организираха чиновници на Дирекция " Национален парк Рила “, взаимно с Районната прокуратура и Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Разлог, оповестиха от " Национален парк Рила " на страницата си във Фейсбук, видя Sofia24.bg

Ето какво още написаха те: 

На 21 юли т.г. в Дирекция " Национален парк Рила “ е получен снимков материал от фотокапан, ситуиран на територията на парка, посредством който са открити лица, въоръжени с гладкоцевно огнестрелно оръжие. На идващия ден е установено, че фотокапанът е откраднат.

Създадена е организация сред виновните институции и са подхванати незабавни дейности за определяне на самоличността на нарушителите. По случая са заведени две досъдебни производства – за кражбата на фотокапана и за открити на мястото ловна карабина и муниции.

В хода на следствието са открити и препарати и титли от диви скотски видови, включително и предпазени. Предстои да се извършат съответните процесуално-следствени дейности.

За осъществените нарушавания на Закона за предпазените територии чиновници на Дирекцията на " Национален парк " Рила “ са съставили актове за определяне на административни нарушавания. Предстои да бъдат издадени наказателни постановления.

Съгласно Закона за предпазените територии в националните паркове са строго неразрешени ловът, както и носенето на оръжие на територията им. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР