Акция за премахване на висящи интернет кабели от фасадите на

...
Акция за премахване на висящи интернет кабели от фасадите на
Коментари Харесай

Премахват висящи интернет кабели от фасадите на сгради в „Лозенец“

Акция за унищожаване на висящи интернет кабели от фасадите на постройките по ул. „ Крум Попов “ и ул. „ Милин камък “ в столичния квартал „ Лозенец “ ще се състои тази събота, на 28 май,  информира кметът на региона Константин Павлов.

Целта на самодейността е така наречен етажни собствености да се освободят сами от ненужните съобщителни кабели по техните фасади, а регион " Лозенец " да поеме премахването и извозването на частта от кабелите, които остават да висят по уличните стълбове след спирането им в частните парцели.

„ Ще осигурим стълби, клещи и ножици. Разчитаме и на помощ, в случай че някой от доброволците може да донесе такива със себе си. По отношение на сигурността, разчитаме най-много на това кабелите да бъдат демонтирани от стопаните на частните домове - първо да бъдат отрязани откъм фасадата на етажната благосъстоятелност, а по-късно – от общинската благосъстоятелност, каквато се явяват да вземем за пример осветителните стълбове ".

Всеки провесен кабел води до някой частен дом. Някогашните клиенти на кварталните LAN мрежи могат сами да се огледат още един път и да се освободят от коаксиални и оптични проводници, които от дълго време не употребяват. Не е необичайност броят на жиците по фасадата да надвишава няколко пъти броя на жилищата. Разчитаме на етажните собствености сами да знаят кои кабели се употребяват и кои - не - това разяснява Павлов.

Районният кмет приканва към внимание по време на акцията . Ще предоставим и безконтактни фазомери за случаите, когато не сте сигурни какъв е кабелът и дали е напрегнат – постоянно сигурността би трябвало да е преди всичко, добавя той.

Сборният пункт ще е в 10:00 ч ., на ъгъла на ул. „ Крум Попов “ и ул. „ Милин камък “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР