Акция срещу украинизацията на Полша се провежда в събота, 24

...
Акция срещу украинизацията на Полша се провежда в събота, 24
Коментари Харесай

Демонстрация срещу украинизацията на Полша се провежда във Варшава

Акция против " украинизацията на Полша " се организира в събота, 24 септември в центъра на Варшава. В митингите вземат участие минимум 200 души, съобщава ТАСС.

Съобщава се, че демонстрацията се управлява от полската партия " Конфедерация на полската корона ". Хората излязоха в центъра на столицата със флагове и транспаранти.

Протестиращите излязоха с лозунги „ Тук е Полша, не Укропол “, „ Президентът направи повече за украинците за месец, в сравнение с за седем години за поляците “, „ Спрете да спонсорирате непозната война “, оповестява организацията. Протестиращите ще отидат до администрацията на президента и ще му дадат лист с настояванията си.

Участниците в събитието изясняват, че са недоволни от политиката на управляващите по отношение на украинските бежанци. Според тях в страната има закони, които дават повече права на гостите от прилежаща Украйна, в сравнение с самите поляци. На митинга има и обвинявания, че украинците демонстрират отрицателно отношение към Полша, а управляващите в страната си затварят очите за това.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР