Акция срещу разпространението и продажбата на наркотици се извършва днес

...
Акция срещу разпространението и продажбата на наркотици се извършва днес
Коментари Харесай

МВР и Гешев подчертаха взаимодействието си в „мащабна акция“ срещу наркотиците



Акция против разпространяването и продажбата на опиати се прави през днешния ден на територията на страната, оповестиха в две обособени изявления  служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният прокурор Иван Гешев. Вътрешният министър уточни, че акцията е огромна и тече на територията на цялата страна, като задачата е „ противопоставяне на проведени незаконни групи по линия опиати и всевъзможен различен тип закононарушения по тази линия “. 

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров акцията е почнала в 00:00 часа в миналата нощ, а досега са арестувани 56 лица.

„ Отдавна не сме имали толкоз огромна акция “, сподели Демерджиев и добави: „ Удовлетворително за мен е, че тя протича при доста положително взаимоотношение по места със структурите на прокуратурата “.

„ За мен сходен жанр взаимоотношение е добър знак от страна на правоохранителните органи “, сподели още министърът, който наскоро подлагаше на критика управлението на прокуратурата – в лицето на Иван Гешев.

Малко откакто министър Демерджиев направи изявление пред публицисти, основният прокурор Гешев даде брифинг:



„ В рамките на идващите дни българската прокуратурата ще показа данни за резултатите от провеждащата се акция на територията на цялата страна “, уточни Гешев. „ Доколкото ми е известно от министъра на вътрешните работи, в рамките а пълномощията на Министерство на вътрешните работи и на самия министър, е разпоредена и профилирана полицейска интервенция на територията на цялата страна. Прокуратурата предпочитано през днешния ден и идващите дни ще работи по случаите, които открият сътрудниците от Министерство на вътрешните работи “, добави той.

„ Дали някой представител на институция в страната харесва или не харесва този, който стои отпред на тази институция, не интересува българските жители. Основната цел е взаимоотношение на институциите за покриване упованията на българските жители “, сподели още той, говорейки за взаимоотношението сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Прави усещане, че и Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата приказваха за акцията през разказа за взаимоотношение сред институциите – т.е. сред тях. Доскоро сред двете институции се усещаше доза напрежение и противоречие с практиките и дейностите, открити в тях.

На този декор, депутатите в пленарна зала разискват новото антикорупционно законодателство –
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР