Акция срещу организирана престъпна група от данъчни служители. Разследва се

...
Акция срещу организирана престъпна група от данъчни служители. Разследва се
Коментари Харесай

​Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу служители на НАП

Акция против проведена незаконна група от данъчни чиновници. Разследва се сигнал за корупция. ГДБОП и профилираната прокуратура претърсиха адреси в град Рила и Ботевград. Влязоха и в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в София. Над 20 души са отведени за разпит.

ГДБОП работи по сигнал за корупционни схеми с присъединяване на чиновници от дирекция " Оперативен надзор " в Национална агенция за приходите - София от половин година.
Гл. комисар Ивайло Спиридонов - шеф на ГДБОП: Проведени са много мероприятия. Има лица, които сме засекли в такава активност. Тепърва обаче в последна сметка би трябвало да осигурим доказателства по делото.
Данъчните се занимавали с инспекции на търговски обекти. Разследващите допускат, че в корупционната скица е взел участие и чиновник на междинна управителна служба.
Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура: Подозренията са единствено съмнения към този миг за корупционни практики, свързани с неустановяване на нарушавания в съответни магазини против надлежно възнаграждение. С термина, който жителите използват - въпреки че не обичам диалект - съм задължен да го кажа - терминът е щавене. Става въпрос за всевъзможни обекти.
Очаква се до на следващия ден прокуратурата да проучва събраните доказателства и да разгласи ще има ли арестувани и повдигнати обвинявания..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР