Акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони се провежда

...
Акция по събаряне на незаконни къщи и павилиони се провежда
Коментари Харесай

Бутат незаконни постройки в Столипиново

Акция по срутване на противозаконни къщи и павилиони се организира в пловдивския квартал „ Столипиново”. Сградите са били издигнати без нужните разрешителни и по тази причина районната администрация в квартал „ Източен” е почнала премахването.

Акцията в пловдивския квартал Столипиново стартира сутринта. Предвижда се да бъдат съборени две жилищни здания, които са противозаконни. Те са издигнати без нужните строителни разрешителни, заяви. Предвижда се събарянето и на 25 търговски обекта, които са издигнати в междублоковите пространства.

“Еми не знам къде ще пребивавам, ще отида при баба ми да пребивавам, няма къде да пребивавам. Имате ли различен апартамент? Нямам различен апартамент. Досега никой не пристигна да ме бута, става четири месеца по какъв начин споделиха че ще ме бутат”, разяснява Роза Аргирова, която населява една от противозаконните постройки.

“Собствениците имат апартамент в блока и са решили, че желаят да се разширят като са си построили къща пред блока. Ние няма по какъв начин да допуснем това да се случи. Оттук нататък всички общински терени, които са свободни ще бъдат защитавани. На тяхно място, в случай че някой се опита да строи ще действаме по този начин, както действаме сега. Така че ще дадем на жителите на региона да схванат, че от тук нататък нелегално строителство върху общински и непознати терени ние няма да допуснем”, сподели Николай Чунчуков – кмет на регион „ Източен”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР