Акция по опаковане на паметникът на съветската армия в София

...
Акция по опаковане на паметникът на съветската армия в София
Коментари Харесай

Опаковат МОЧА в украински знамена

Акция по пакетиране на паметникът на руската войска в София в български и украински флагове провежда гражданската самодейност за разглобяване на монумента.

Акцията стартира в сряда (4 май) от 18:00 ч. и ще продължи 5 дни. Заповядайте дружно да скрием позорното и натрапчиво наличие на пропагандния паметник на окупационната алена войска, кани фейсбук страницата за митинга. За на следващия ден е плануван и митинг, който упорства за предоставяне на военна помощ на Украйна, оповестява " OFFNews ".

Организаторите дават образец от Киев, където преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, " а Русия не стопира да погазва всевъзможни интернационалните граници, контракти и културно-исторически връзки, у нас институциите не престават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е тъкмо това) няма инцидентно да наруши някоя запетайка от нещо, което даже не може да бъде намерено като документ ".

Затова и в символ на поддръжка към Украйна в този сериозен момент дружно ще опитаме да измием срама от това безпределно крещящо безучастие и ще стартираме пакетиране на паметника на руската войска със знамената на България и Украйна, изясняват претекстовете на акцията уредниците.

Покриването на паметника ще стартира тази сряда започваме със скулптурните композиции в североизточния завършек на монументалната площадка. Фигурите би трябвало да останат покрити със флагове в продължение на идващите няколко денонощия.

Вярваме, че българската полиция ще предотврати всеки опит за посягане над националното знаме на България - със светкавичната скорост и пределни старания, с които брани и самия паметник на руските окупатори. За което благодарим авансово.

Организаторрите призоват да се носят лични флагове, " с цел да покрием колкото се може по-голяма повърхност от тези натрапчиви и обидни за всеки българин уреди ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР