Акция на столичния инспекторат се проведе по булевард „Витоша”. Общината

...
Акция на столичния инспекторат се проведе по булевард „Витоша”. Общината
Коментари Харесай

Акция срещу маси и столове в заведения на столичния бул. „Витоша”


Акция на столичния инспекторат се организира по бул. „ Витоша”. Общината отстранява маси и столове от заведения, надвишили отредената им повърхност за търговия навън. Причината е нова разпоредба.

Колкото е квадратурата на заведението вътре, толкоз имат право притежателите на заведения, на същата повърхност, да разполагат своите маси.

Бизнесът въстана против наредбата с претекста, че този текст би довел до огромни загуби за тях.

Покритата част на едно от известните заведения в региона е сензитивно по-малка от зоната с маси на открито. Управителят на заведението споделя, че от 2016 година се бори да получи право за масите извън. Първата молба е входирана две години преди наредбата да бъде призната. Първият формален отвод идва месеци след нейното влизане в действие.В прилежащото заведение инспекторите изземват 6 маси.

От Асоциацията на заведенията споделят, че 40% от заведенията по централата улица в града – „ Витоша”, не дават отговор на условията по наредбата. Затова упорстват за нови текстове. „ Да се контролира тази площ, когато заведението е в действителност доста малко, когато става дума за 5 маси вътре, да не важи същото, а да има някакъв толеранс”, изяснява Ричард Алибегов пред бТВ.

От общината удостоверяват, че работят по нови текстове. Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева е безапелационна: „ Не можем в един миг да сложим втори етаж на Витошка, в случай че няма тези правила”.

От общината дават обещание, че до няколко месеца ще съществува нова, по-гъвкава и компромисна разпоредба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР