Акция на полицията срещу незаконните боеве с кучета: задържани са

...
Акция на полицията срещу незаконните боеве с кучета: задържани са
Коментари Харесай

58 души са задържани при акция на МВР срещу незаконните боеве с кучета

Акция на полицията против противозаконните боеве с кучета: арестувани са близо 60 души, а девет питбула са предадени на " Екоравновесие ". По случая тече следствие.

Акцията край. бент. Искър се организира по сигнал, получен в регионалната дирекция на МВР-София от полицейски източници. Съобщено е, че в изоставените постройки на някогашния пионерски лагер " Дружба ", на метри от Шишмановския манастир се готвят боеве с кучета и солидни залагания.

Когато служителите на реда влизат в някогашния пионерски лагер, боевете тъкмо стартират, те съумяват да арестуват съвсем всички присъстващи.

Това са 58 лица от разнообразни градове. При акцията част от тях побягват, само че служителите на реда съумяват да ги обкръжат. Други стигат чак до околните заведения край язовира, само че полицията настига и арестува и тях. Все още няма повдигнати обвинявания.
Стойно Цветков, шеф отдел " Разследване " Столична дирекция на вътрешните работи: След отчет на материалите в прокуратурата тя е решила, че би трябвало да се извършат спомагателни дейности по следствието с оглед определяне на обективната истина и едвам след цялостното документиране на незаконната активност могат да бъдат повдигнати обвинявания на лицата.
Един от арестуваните - гражданин на Самоков изхвърлил пред полицейските чиновници кутия с към 4 грама марихуана.

По този случай също е формирано досъдебно произвеждане. A плануваното наказване за боевете с кучета е до 5 години и санкция до 5 000 лева, само че при образуване на
залагания санкцията може да доближи и 50 000.
Юри Николов, зам.-директор на ОДМВР София област: При извършените дейности са открити 21 автомобила, в тях са открити 9 кучета питбул, които са предадени на „ Екоравновесие “.
Кучетата са общителни и в положително общо положение, само че са доста слаби, а едно от тях съвсем напълно е изгубило зрението си.

В момента те се намират в стационара на „ Екоравновесие “ и към момента не могат да им се търсят нови стопани, защото питбулите са доказателство по следствието. След като то завърши, те ще бъдат заведени в общинския подслон в Долни Богров, където ще им се търсят осиновители.
 Полицията разруши група за образуване на боеве с кучета Полицията разруши група за образуване на боеве с кучета
Полицията задържа 58 души при акция против противозаконни боеве с кучета в региона на Панчарево.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР