Акция на няколко институции установи незаконен превоз на пътници в

...
Акция на няколко институции установи незаконен превоз на пътници в
Коментари Харесай

Задържаха шофьор на автобус, опитал да избяга от проверка

Акция на няколко институции откри противозаконен транспорт на пасажери в Банско, оповестиха от Министерство на превоза и известията. При инспекция в един от микробусите, в който нямало фискално устройство, водачът опитал да избяга и бил краткотрайно арестуван. Проверката е била на правилото на " скришен клиент " и е осъществена от чиновници от ИА „ Автомобилна администрация “, Икономическа и Пътна полиция към Групово дело „ Национална полиция “ и Националната организация за приходите.

На 8, 9, 11 и 12 февруари са осъществени взаимни инспекции, по време на които чиновниците на ИА „ Автомобилна администрация “ са открили 8 случая на осъществяване нерегламентиран транспорт на пасажери. Съставени с а 8 акта и са наложени насилствени административни ограничения - прекъсване от придвижване на МПС и краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на водачите. 

Направени са общо шест инспекции от инспекторите на приходната организация на пет микробуса и един павилион за продажба на автобусни билети, като са установени общо шест нарушавания в четири от транспортните средства и в комерсиалния обект. 

При контролна покупка за прилагане на услугите на пет микробуса, по схемата „ скришен клиент “, в четири е установено, че не е публикуван документ за продажба. По случаите е взето отношение от чиновниците на ИА „ Автомобилна администрация “ за транспорт на пасажери без дължим подобаващ документ.

Водачът на едно от транспортните средства, в което е липсвало фискално устройство, е направил опит да осуети инспекцията и да избяга, за което е бил краткотрайно арестуван. 

В павилиона за продажба на транспортни документи на лицензирана компания за пътнически транспорти е открито разминаване сред наличностите в касата и маркираните суми на касовия уред, за което е формиран акт от чиновниците на Национална агенция за приходите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР