Акционерно дружество ЧВК Вагнер груп е регистрирано вече в Единния

...
Акционерно дружество ЧВК Вагнер груп е регистрирано вече в Единния
Коментари Харесай

Пригожин легализира ЧВК Вагнер груп“

Акционерно сдружение " ЧВК Вагнер груп " е записано към този момент в Единния държавен указател на юридическите лица с адрес постройката на едноименния . Досега в Русия не е имало юридическо лице с името ЧВК " Вагнер " - по този начин се е наричало единствено въоръженото формирование, което се е сражавало в Украйна, само че публично не попада в обсега на законите на Руската федерация, написа съветската редакция на BBC. Собствениците на акциите на новата компания не се разкриват. Като общоприет шеф е записан Алексей Тенсин.

Данъкоплатецът със знаковото име ЧВК " Вагнер груп " е вписан в Единния държавен указател на юридическите лица на 27 декември като непублично акционерно сдружение с уставен капитал от 10 хиляди рубли. Регистърът на акционерите се поддържа, само че имена и броят им не са обществени. Сега името на нерегистрирания и фиктивен юридически ЧВК " Вагнер " попада в името на публично записания " център ", който има право да подписва покупко-продажби, да наема чиновници, да получава държавни поръчки и безплатни средства, без да разкрива своите бенефициенти.

Официалният профил на новата компания е " съвещания в региона на бизнеса и ръководството ". Освен това сдружението е вписано в Единния държавен указател на юридическите лица с необятен набор от действия - от книгоиздаване, медии и научни разработки до отдаване чартърен и лизинг на воден и въздушен превоз.

Сградата, в която се обитава компанията, е издигната от АО " Ритейл " /Retail, чийто шеф става Пригожин след откриването на постройката. Той провежда патриотични събития за възпитаници и заявява, че ще притегли студенти в региона на осведомителните технологии, медиите, инженерните науки и главното военно образование, " с цел да усъвършенства отбранителната дарба на Русия ".
 ISW: Пригожин не желае да стои в сянката на Путин
ISW: Пригожин не желае да стои в сянката на Путин

Продължават разногласията за военни заслуги в Украйна

За основен изпълнителен шеф на ЧВК " Вагнер груп " е назначен Алексей Тенсин. От 1 октомври 2019 година до 16 ноември 2021 година Тенсин е управлявал главната индустриална площадка на " Концерн Калашников " в Ижевск, а преди този момент е заемал длъжността шеф по качеството в оръжейния холдинг, заяви пресслужбата на компанията. Според обществените данни производството на автомати " Калашников " и други оръжия е върхът в кариерата на Тенсин - преди този момент той се занимава с бизнес в Ижевск и оглавява републиканската федерация по подводни спортове.

През октомври 2022 година Тенсин организира семинар " за автомат Калашников АК12 " в Удмуртия. " Човекът, под чието управление се създаваше ново потомство АК ", преподава " особености на прицела " и техники за " привеждане в естествен военен режим " на жители, които са получили мобилизационна призовка или имат един от трите документа: шофьорска брошура, карта на правоохранителна организация или ловджийски билет.

Тенсин стартира активността си в центъра ЧВК " Вагнер " с образуване на хакатон за възстановяване на моделите на дронове. Спечелилите възпитаници са наречени " срам за катедрата по математика ", тъй като са помогнали за усъвършенстването на оборудването, употребявано за заличаване на инфраструктурата и цивилното население в Украйна, написа изданието " Бумага ".
 „ Вагнер “ получиха хвалба от съветското военно ведомство
„ Вагнер “ получиха хвалба от съветското военно ведомство

За първи път категорично напъните на частната военна компания бяха упоменати

След регистрацията на ЧВК " Вагнер " Тенсин затваря достъпа до страницата си в обществената мрежа. През декември на страницата си във " Вконтакте " Тенсин съобщи, че приема " заповеди " за фронта в Луганск.

Абревиатурата " ЧВК Вагнер център " не е разгърната - ветеринарна клиника или наказателна колония?

В Единния държавен указател на юридическите лица има още към 30 сдружения, които употребяват тази абревиатура ЧВК - от частна ветеринарна клиника до наказателната колония в Челябинск.

От 2014 година насам шест сдружения, които се занимават с защита, следствия и системи за сигурност, действия на организации за събиране на вземания, както и други типове бизнес, публично са показали цялостното название " Частна военна компания " при регистрацията си в Единния държавен указател на юридическите лица.

Това е името, под което сега съществува ЧВК " Ястреб " на Алексей Марушченко в Санкт Петербург. Така наречените " частни военни компании ", основани от него, IDA и Polite People, са премахнати през 2021 година В Калининград работят ЧВК " Гардиън " и ЧВК " Глобал " (която през август 2022 година става известна като " частна военна компания " ).

От 2014 година до 2021 година в Севастопол работи " Частна военна компания PMC ".

Руслан Левиев, създател на Conflict Intelligence Team, който следи активността на сходни структури, съобщи пред Mediazone, че сходни ЧВК не се занимават с никакви " чвк-вишчици " и посъветва да не ги съпоставят с " Групата Вагнер ", наричайки ги " PR планове на частни лица ".
 Готвачът на Путин се обрисува като главния ястреб в Кремъл
Готвачът на Путин се обрисува като главния ястреб в Кремъл

Рамзан Кадиров ще възпитава патриотично украински деца

Руският Наказателен кодекс

През 2018 година представителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че " де юре нямаме такива юридически лица като частни военни компании ". Владимир Путин, отговаряйки на конференция на въпрос за Пригожин и връзката му с ЧВК " Вагнер ", която взе участие в бойни интервенции в Сирия и Украйна, също по този начин увери за " Вагнер ", че " всичко би трябвало да остане в границите на закона ", в това число - " нормалните действия по сигурността ". И в случай че не нарушават съветското законодателство, те " имат право да работят, да прокарват своите бизнес ползи на всички места по света ", твърди той.

По това време съветските наемници от ЧВК " Вагнер " вземат участие , Сирия, . И това се случва макар обстоятелството, че в съветския Наказателен кодекс има членове за наемничеството и основаването на противозаконни въоръжени групи. Създаването на частни военни компании, които да вземат участие във въоръжени спорове, не е планувано в съветското законодателство.

поради обществения му бизнес с кетъринг, отхвърляше активността на " Вагнер " и връзките си с нея. Войната в Украйна, която Кремъл води от февруари 2022 година, му разреши да излезе на ярко и  - това се случи едвам през есента на 2022 година
 Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди
Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди

Каква е политическата тежест на основните поддръжници на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР