Акционерите на японския индустриален конгломерат Toshiba Corp. отхвърлиха плана на

...
Акционерите на японския индустриален конгломерат Toshiba Corp. отхвърлиха плана на
Коментари Харесай

Спряха разделянето на Тошиба на две части

Акционерите на японския промишлен конгломерат Toshiba Corp. отхвърлиха проекта на управлението за делене на бизнеса на две елементи.

Това се дължи на мощната опозиция на задгранични акционери. Някои от тях желаят компанията да бъде продадена на най-високата цена, написа The ​​Wall Street Journal.

През февруари оперативното управление на Toshiba разгласи, че ще отдели бизнеса си с устройства в това число полупроводникови съставни елементи, за които сега има огромно търсене на фона на световния дефицит в последно време.

Останалата част от компанията ще се концентрира върху енергийния и инфраструктурния бизнес, в това число турбини и системи за филтриране на вода.

Процесът по делене на сдружението след приемане на утвърждение от акционерите се планираше да завърши до март 2024 година.

Ръководството на Toshiba и задграничните акционери, които имат към половината от компанията, от години са в несъгласие за бъдещето на японския конгломерат. Акционерите упорстват за по-големи изплащания на дивиденти и за по-голямо преструктуриране на компанията.

Много задгранични вложители споделиха преди гласуването, че не имат вяра, че управлението и бордът на шефовете на Toshiba са подхванали задоволително стъпки, с цел да получат атрактивни предложения от частни капиталови компании за закупуване на цялата компания. Подобно изкупуване, въпреки и извънредно за обичайна корпоративна просвета на Япония, може да разреши на вложителите относително бързо да излязат от вложенията си в Toshiba и да осъществят облага, се отбелязва в публикацията на деловото издание.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР