Акционерите на Twitter одобриха предложението на Илон Мъск да купи

...
Акционерите на Twitter одобриха предложението на Илон Мъск да купи
Коментари Харесай

Акционерите в Twitter искат продажбата на компанията на Илон Мъск

Акционерите на Twitter утвърдиха предлагането на Илон Мъск да купи компанията за 44 милиарда $, което притежателят на Теsla и SpaceX сега се пробва да откаже, написа The Wall Street Journal.

В края на изключителното заседание 98,6% от акционерите поддържаха договорката, оповестиха от компанията, базирайки се на предварителните преброявания на гласовете.
 Илон Мъск загуби първата правосъдна борба с Twitter в дело за $1 милиард
Илон Мъск загуби първата правосъдна борба с Twitter в дело за $1 милиард

Това е една ранна победа за обществената платформа, само че делата занапред предстоят

Както беше обявено, на 25 април т.г. Twitter одобри предлагането на Мъск за закупуване на компанията за 44 милиарда $. Но на 8 юли Мъск уведоми компанията, че има намерение да приключи договорката, защото не е получил действителни данни за броя на подправените сметки.
 Twitter може и да oтпадне от проектите на Илон Мъск
Илон Мъск се отхвърля от Twitter?

Предприемачът би трябвало да заплати 1 милиард $, с цел да анулира договорката

Канцлерският съд на американския щат Делауеър дефинира 17 октомври като дата за започване на делото по желае на Twitter против Илон Мъск по отношение на отхвърли на милиардера да купи обществената мрежа.

Акциите на Twitter се повишиха с 0,8% по време на главната търговия във вторник и изгубиха 2% по време на спомагателната сесия. Пазарната стойност на компанията набъбна с 12,1% през последните три месеца до 31,7 милиарда $, до момента в който борсовият показател Standard & Poor`s 500 добави 5,3%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР