Акционерите на ОББ са одобрили сливането със СИБАНК на извънредно

...
Акционерите на ОББ са одобрили сливането със СИБАНК на извънредно
Коментари Харесай

Акционерите на ОББ одобриха сливането със СИБАНК

Акционерите на ОББ са одобрили сливането със СИБАНК на изключително общо заседание през днешния ден. По време на събранието са утвърдени препоръчаният контракт за вливане, както и отчетът на управителния съвет на ОББ. Ще бъде повишен капиталът на ОББ със 17 874 239 лв.. Сред решенията, утвърдени от общото заседание, е и смяна на адреса на ръководство на ОББ, който съответствува с адреса на ръководство на СИБАНК.
Решение със сходно наличие, което утвърждава вливането на СИБАНК в ОББ, беше взето от KBC Банк, като едноличен притежател на капитала на СИБАНК.
Двете решения ще бъдат предоставени на Българска народна банка, която се чака да се произнесе по цялостния комплект с документи, касаещи вливането, в първите месеци на 2018 година
След привършване на процедурата ще съществува единствено едно юридическо лице - Обединена българска банка, а клиентите на СИБАНК ще станат клиенти на ОББ. Дейността на СИБАНК ще се приключи без разпродажба, като цялото й имущество ще премине към ОББ, която ще стане неин повсеместен приемник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР