Акциите срещу битовата престъпност вече имат реални положителни резултати. Това

...
Акциите срещу битовата престъпност вече имат реални положителни резултати. Това
Коментари Харесай

Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече имат положителни резултати


Акциите против битовата престъпност към този момент имат действителни позитивни резултати. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Монтана.

В региона бе извършена профилирана акция против битовата престъпност. На място дойде и основният прокурор Иван Гешев.

„ Радващото е, че въпреки и да минаха единствено два месеца от началото на акциите, има първични позитивни резултати. Вече в Монтана и в региона има сензитивен спад, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В тези села живеят по-голям % възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си ", сподели той.

Гешев се надява, че позитивната наклонност на спад на престъпността ще се резервира и отсега нататък. „ Работата на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи с изключение на да преследват към този момент осъществени закононарушения, които са се случили за злощастие, е да работят превантивно. За нас е по-ценно да предотвратяваме закононарушения, те да не се случват ", сподели основният прокурор.

Иван Гешев посети монтанските села Габровница и Доктор Йосифово.

Той уточни, че във всички окръжни прокуратури и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи има проекти до края на годината, в които са планувани дейности на органите на реда. „ Целта е към края на годината, където има по-висока престъпност, да се реализира предварителна защита ", акцентира още един път Гешев.

„ Важното е да не се случват закононарушения и възрастните хора, които нормално живеят в сходни села, да се усещат спокойни за живота и собствеността си ", добави основният прокурор.

Той е разговарял тук-там с хората. Те се оплакват от неналичието на работа и неприятното обучение, само че това за жалост, не са проблеми, с които прокуратурата може да се оправи. В тази връзка Гешев още един път даде обещание да свърши това, което е тяхна отговорност, а точно намаляването на битовата престъпност.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР