Акциите се търгуват разнопосочно в Азия днес, като основни пазари

...
Акциите се търгуват разнопосочно в Азия днес, като основни пазари
Коментари Харесай

S&P 500 записа най-добрата си седмица от 1974 г.

Акциите се търгуват разнопосочно в Азия през днешния ден, като съществени пазари в района са затворени на Разпети петък.

Основните китайски показатели отчитаха намаления в ранната търговия, като показателят Shanghai composite губи към 0.5%, а този на борсата в Шенжен регистрира спад от 0.751%.

Японският Nikkei 225 изри растежа си от по-рано денем и губи 0.4%, като книжата на FamilyMart се обезценяват с близо 5%. Индексът Topix се намали с 0.8%.

Южнокорейският показател Kospi пък нараства с 0.5%.

Пазарите в Австралия, Хонконг, Сингапур и Индия са затворени на днешния Разпети петък.

Изнесени през днешния ден данни демонстрираха, че инфлацията при потребителските цени в Китай нараства през март. Индексът на потребителските цени нараства с 4.3% на годишна база. Въпреки това растежът беше по-малък от прогнозите в изследване на Ройтерс измежду анализатори.

Вчера щатският показател S&P 500 набъбна с 1.5%, затваряйки на 2 789.82 пункта, до момента в който Dow Jones Industrial Average добави 285.80 пункта, или 1.2%, приключвайки деня на 23 719.37 пункта. Технологичният Nasdaq Composite добави 0.8%, до 8 153.58 пункта.

За седмицата S&P 500 скочи с 12.1%. Това беше най-голямото му едноседмично покачване от 1974 година, когато показателят скочи с над 14% за седмица. Nasdaq пък регистрира най-хубавата си седмица от 2009 година, скачайки с 10.6%.

Dow Jones добави над 12% за последните четири сесии, което също беше една от най-хубавите седмици в историята за показателя. Пазарите в Съединени американски щати през днешния ден са затворени поради Разпети петък.

Пазарът през вчерашния ден получи сериозна поддръжка от оповестените от Федералния запас детайлности към пакета от тласъци на стойност 2.3 трлн. $. Централната банка на Съединени американски щати разгласи, че ще си сътрудничи с комерсиалните банки по предлагането на четиригодишни заеми на компании с до 10 000 чиновници и ще изкупува непосредствено облигации на обособените щати и по-големи окръзи и градове.

Междувременно историческото съглашение за ограничение на производството сред ОПЕК и нейните съдружници, наричани общо OPEC+, се натъкна на нова спънка, откакто Мексико е отказала да одобри своя дял от рестриктивните мерки.

Другите членове на OPEC+, предвождана от Саудитска Арабия и Русия, се споразумяха по-рано през вчерашния ден за ограничавания, които ще извадят по 10 млн. барела нефт на ден от пазара на фона на внезапния спад в търсенето на суровината поради пандемията от ковид.

След като обаче от Мексико са отказали да одобряват своята част, срещата е завършила без дефинитивно съглашение. Преговорите се чака да продължат през днешния ден, по информация на Bloomberg.

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, за последно беше на равнище от 99.604, откакто отстъпи от равнището от 100.5, регистрирано по-рано през седмицата.

Японската йена се търгуваше при 108.52 по отношение на $, откакто регистрира равнища над 108.8 през вчерашния ден. Австралийският $ се разменяше на равнище от 0.6322 по отношение на $, откакто преди този момент падна до под 0.62. /profit.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР