Акциите на Zoom скачат, тъй като изпълнителният директор казва, че компанията ще разработи и внедри инструменти за изкуствен интелект

...
Акциите на Zoom скочиха в следборсовата търговия в понеделник, след
Коментари Харесай

Акциите на Zoom скочиха в следборсовата търговия в понеделник, след като компанията заяви, че очаква да спечели по-високи от очакваните печалби през останалата част от тази фискална година.

Компанията, която предоставя услуги за видео и аудио чат, повиши перспективите си за рентабилност за фискалната 2024 г. в своя отчет за печалбите за второто тримесечие. Сега очаква приходите да бъдат малко под 4,5 милиарда долара. Това представлява приблизително 2% ръст на годишна база.

Основателят и главен изпълнителен директор на Zoom Ерик Хуанг също рекламира внедряването на скорошни AI функции на компанията, като каза, че „агресивната пътна карта“ на компанията, когато става дума за изкуствен интелект, е „насочена към овластяване на нашите клиенти да работят по-интелигентно и да обслужват своите клиенти по-добре“. Една скорошна функция, задвижвана от AI, е Zoom IQ, която позволява на домакините на чат да създават резюмета на срещи, задвижвани от AI технология.

Zoom (ZM) наскоро се сблъска с негативна реакция в социалните медии, след като актуализира формулировката на своите условия за обслужване, за да позволи на компанията достъп до потребителски данни за обучение на AI технология. Въпреки това, главният продуктов директор на Zoom, Смита Хашим, увери клиентите по-рано този месец в публикация в блог, че няма да използва клиентски данни за обучение на AI модели.

В понеделник Хуанг повтори това съобщение, като каза, че докато компанията разработва решения за изкуствен интелект, „ние силно вярваме, че технологията трябва да насърчава доверието“.

„Гордея се с подхода, който възприемаме. Поставяйки нуждите на поверителността на клиентите на първо място, Zoom заема лидерска позиция в гарантирането, че клиентите могат да използват нашите AI функции с увереност, че тяхното съдържание е защитено“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР