WeWork: Акциите се понижават, тъй като поражда „съществени съмнения“ за бъдещето

...
Акциите на WeWork, някога нашумялата в световен мащаб компания за
Коментари Харесай

Акциите на WeWork, някога нашумялата в световен мащаб компания за споделяне на офис пространство, се сринаха, след като повдигнаха „съществени съмнения " за нейното бъдеще.

Акциите на компанията паднаха с близо 24% в разширената търговия в Ню Йорк.

Фирмата добави, че нейното ръководство трябва да набере допълнителен капитал, за да я поддържа на повърхността през следващите 12 месеца.

WeWork, която е подкрепена от японски технологичният гигант Softbank беше силно засегнат от пандемията, тъй като правилата за социално дистанциране накараха хората да работят от вкъщи.

Той обаче все още не е реализирал печалба дори след работниците се върнаха в офисите, тъй като ограниченията, наложени от коронавируса, бяха облекчени.

Във вторник WeWork каза в изявление, че е изправена пред предизвикателства, включително по-меко търсене и „трудна“ работна среда.

„Съществуват значителни съмнения относно способността на компанията да продължи да функционира като действащо предприятие“, казаха от фирмата.

Добавено е: "Способността на компанията да продължи да функционира като действащо предприятие зависи от успешното изпълнение на плана на ръководството за подобряване на ликвидността и рентабилността през следващите 12 месеца."

Планът включва набиране на допълнителен капитал чрез издаване на акции или облигации или продажба на активи.

Ръководството също така ще предприеме стъпки за намаляване на разходите за наем и ограничаване на капиталовите разходи , каза WeWork.

В момента WeWork има 512 000 членове в работните си пространства в 33 страни по света.

Първият опит на компанията да излезе на борсата се провали през 2019 г. поради опасения относно нейния бизнес модел и стила на ръководство на съоснователя Адам Нойман.

Беше листвана две години по-късно в сделка, която оценява WeWork на $9 млрд. Това беше приблизително една пета от прогнозната му стойност през 2019 г.

Фирмата също се бори да се справи с проблемите в технологичния сектор.

Тази година видяхме напускането на няколко висши ръководители, включително това на бившия главен изпълнителен директор и председател Сандип Матрани.

През март WeWork заяви, че е сключила сделки със Softbank и други инвеститори за намаляване на дълга си с около $1,5 млрд.

Акциите в компанията са паднали с повече от 95% през последната година. Акциите паднаха с още една трета при удължената търговия в сряда до $0,21 (£0,16).

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР