Акциите на Уолстрийт поскъпнаха за втора поредна сесия след протоколите

...
Акциите на Уолстрийт поскъпнаха за втора поредна сесия след протоколите
Коментари Харесай

Акциите в САЩ поскъпнаха, след като ФЕД планира по-бавен темп на повишаване на лихвите

Акциите на Уолстрийт нарастнаха за втора поредна сесия след протоколите от съвещанието на Федералния запас, които алармираха за умерена нападателна политика за битка с инфлацията.
На последното си съвещание при започване на ноември болшинството от политиците на ФЕД са решили, че съгласно протокола “вероятно скоро ще бъде подходящо ” да се пристъпи към по-бавен ритъм на повишение на лихвените проценти.

Публикацията пристигна около най-вече солидни стопански данни и оказа помощ на акциите да се възстановят след спада в средата на сесията.

Индустриалният показател “Dow Jones ” приключи с растеж от 0,3% на равнище 34 194,06 пункта.

Широкият показател S&P 500 се увеличи с 0,6% до 4027,26 пункта, а богатият на технологии показател Nasdaq Composite добави 1,0% до 34 194,06 пункта.

По-рано отчетите демонстрираха изненадващо мощни поръчки на огромни промишлени артикули в Съединени американски щати през октомври, до момента в който продажбите на нови жилища не се съобразиха с упованията и набъбнаха през същия месец.

Седмичните молби за помощи при безработица се покачиха, а изследването на Мичиганския университет за потребителските настройки надвиши упованията.

Сред обособените компании Deere & Co скочи с 5,0%, откакто регистрира по-високи облаги при 37% растеж на приходите до 15,5 милиарда $. Deere съобщи, че изискванията в бранша остават постоянни, като уточни, че “продължава мощното търсене на селскостопанска и строителна техника ”.

Софтуерната компания Autodesk се срина с 5,7 %, откакто съобщи, че свободният паричен поток ще бъде по-нисък от упования в кратковременен проект, тъй като е сключила по-малко многогодишни контракти с предплатени парични средства в “предизвикателна ” макроикономическа среда.

Пазарите ще бъдат затворени в четвъртък по отношение на празника на Деня на благодарността и ще приключат търговията в петък по обяд.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР