Акциите на Twitter поевтиняха във вчерашната борсова търговия след публикуването

...
Акциите на Twitter поевтиняха във вчерашната борсова търговия след публикуването
Коментари Харесай

The Washington Post: Придобиването на Twitter от Илон Мъск е под заплаха

Акциите на " Twitter " поевтиняха във вчерашната борсова търговия след публикуването на публикация във в. " The Washington Post ", съгласно която придобиването на обществената мрежа от Илон Мъск е съществено застрашено поради опасенията на мултимилиардера за спамовете, осведоми " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Екипът на шефа на " Tesla " и " SpaceX " е прекратил договарянията с един от вложителите, който трябваше да спомогне за придобиването на " Twitter " за 44 милиарда $.

Сега когато екипът на Мъск стигна до извода, че данните на " Twitter " за подправените сметки не могат да бъдат тествани, би трябвало да вземе фрапантни ограничения, е декларирал един от осведомените източници, прецизира американският вестник.

Илон Мъск неколкократно сложи под подозрение подадените от " Twitter " данни за спамовете, подправените сметки и средствата, употребявани за ограничение на разпространяването им.

В началото на юни управителният съвет на групата одобри да даде достъп на Мъск до " планини " от документи, с цел да отговори на въпросите му по тематиката. Това стана, откакто предприемачът заплаши в формален документ да отдръпна офертата си.

След това най-богатият човек в света и екипът му се заеха да проучват тези данни, с цел да дефинират дали процентният дял на подправените сметки действително е под 5 на 100 от всекидневните дейни консуматори на " Twitter ", както твърди обществената мрежа.

На този стадий с оферта от 54,20 $ на акция пазарът е много песимистичен по отношение на възможностите договорката да се реализира на плануванаъа цена, съобщи анализаторът от " WedBush " Дан Ивс.

Смятаме, че в сегашния миг вероятностите договорката да стане факт са 60 на 100, като цената ще се предоговори в диапазона сред 42 и 45 $, добави той.

За Илон Мъск може да има съществени юридически последствия, в случай че реши да не извърши уговорката си да придобие " Twitter ". Двете страни са се заели с погашение на обезщетение при неуспех на договорката, което може да доближи до 1 милиард $ при някои условия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР