Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на

...
Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на
Коментари Харесай

Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Доналд Тръмп

Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 $ на фона на блокирането на акаунта на настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви FOXBusiness. Това се случи малко повече от час след въвеждането на рестриктивните мерки и преди затварянето на тържищата в Съединени американски щати.

Twitter блокира персоналната страница на американския водач поради „ риска от подбудителство към принуждение ". По-късно формалният профил на президента на Съединени американски щати Тръмп излезе с изказване, в което се споделя, че той няма да остане безмълвен. Тази обява беше отстранена от модераторите на обществената мрежа. Блокиран беше и предизборният акаунт на Тръмп.

Twitter, Instagram, Фейсбук и други обществени мрежи затвориха достъпа до профилите на Тръмп за разнообразни интервали. Причината за сходни дейности бяха апелите на Тръмп към протестиращите. На 6 януари те проведоха разгром в постройката на Конгреса на Съединени американски щати. Тръмп ги назова патриоти и настоя, че изборите са фалшифицирани. Той обаче прикани своите поддръжници да се държат спокойно и по-късно осъди техните дейности.

По-късно Twitter разгласи, че има намерение да осуети опитите на Тръмп да заобиколи блокирането на акаунта му. В същото време достъпът до профилите @POTUS и @WhiteHouse няма да бъдат спирани, само че ще бъдат взети ограничения за ограничение на потреблението им.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР