Акциите на Tesla продължават да растат стремглаво и вече успяха

...
Акциите на Tesla продължават да растат стремглаво и вече успяха
Коментари Харесай

Tesla поскъпна с близо 60% за дни

Акциите на Tesla не престават да порастват стремително и към този момент съумяха да се възстановят до равнищата от началото на март - преди рецесията да ги срине, написа The Wall Street Journal.

Във вторник акциите на компанията записаха седма поредна печеливша сесия, покачвайки се с 9,1 % до $709,89. Вчера Credit Suisse увеличи прогнозата си за компанията и съобщи, че Tesla е в по-добра позиция да излезе бързо от рецесията. Така, от 2 април до през вчерашния ден, акциите на Tesla се повишиха с цели 56 %. За същия интервал S&P 500 възвърна 13 %.

И обичайните автомобилни производители, и Tesla би трябвало да балансират резултатите от спада на продажбите в кратковременен проект с дълготрайната промяна към електрически автомобили и самостоятелни коли, пишат анализаторите на банката. Но до момента в който съперниците би трябвало да отделят средства и време за развойна активност и в това време да се пробват да пестят пари, Tesla може да се концентрира върху производството на своите модели.

Credit Suisse покачиха оценката за акциите до неутрална и сложиха цел от $580, при $415 по-рано.

Акциите може би получиха и поддръжка от публикации, че компанията търси метод да понижи плащаните наеми. Миналата седмица Tesla освободи чиновници и понижи заплати, с цел да пести средства. Заводът в Калифорния сега е затворени поради разпореждане на локалните управляващи.

Рисковете пред Tesla остават. Пандемията ще понижи търсенето на нови коли, а заводът ще остане затворен и при започване на май. Акциите на Tesla постоянно са били извънредно волатилни, а мненията за компанията са на двете крайности. В началото на тази година пазарната капитализация се удвои, а акциите доближиха рекордните $917,42 на 19 февруари. След това обаче те се сринаха с 60%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР