Акциите на Tesla поевтиняват с около 9% по време на

...
Акциите на Tesla поевтиняват с около 9% по време на
Коментари Харесай

Акциите на Tesla се сриват, Илон Мъск гони служители

Акциите на Tesla поевтиняват с към 9% по време на търговията на Уолстрийт в петък, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск разгласи, че има " супер неприятно предусещане " за стопанската система и че би трябвало да редуцира към 10% от личния състав, оповестяват Ройтерс и " Файненшъл таймс ", цитирайки имейл на Мъск до ръководителите на компанията за електрически автомобили.

Съобщението, изпратено в четвъртък и озаглавено " слагане на пауза на всички наемания на личен състав в целия свят ", пристигна единствено два дни, откакто милиардерът изиска от чиновниците на Tesla да се върнат на работното място или да изоставен.

В различен имейл до чиновниците в петък Мъск сподели, че Tesla ще понижи броя на чиновниците с 10%, защото е компанията към този момент има " прекомерно доста личен състав в редица области ", само че добави, че " чиновници на почасов работен ден ще се усилят ".

" Обърнете внимание, че това не се отнася за никого от пресонала, който фактически създава коли, акумулатори или конфигурира солари ", написа Мъск в имейла, забелязан от Ройтерс.

Почти 100 000 души бяха наети в Tesla и в нейните дъщерни сдружения към края на 2021 година, демонстрира годишната документи на компанията, предоставена на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), само че няма детайлности за това какъв брой от тях работят почасово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР