Акциите на Tesla поевтиняха с 5,33% в четвъртък, след като

...
Акциите на Tesla поевтиняха с 5,33% в четвъртък, след като
Коментари Харесай

Започва ли Tesla да губи скорост в Китай?

Акциите на Tesla поевтиняха с 5,33% в четвъртък, откакто стана ясно, че поръчките на коли за компанията в Китай са се сринали през май, съобщи Си Ен Би Си.

Според уеб сайтът Information, който се базира на осведомен източник, чистите поръчки на Tesla в Китай са намалели до към 9800 през май по отношение на повече от 18 хиляди през април.

Заводът на Tesla в Шанхай би трябвало да има потенциал за произвеждане на към половин милион електрически коли на година, които да се доставят в Китай и други елементи на Азия, както и в Европа.

Компанията на Мъск е изправена пред усложнения в Китай на фона на евакуиране на коли и инспекции на сигурността. Репутацията на компанията също пострада след няколко произшествия с нейни коли, както и промени в цените и недоволства за качеството от китайски клиенти.

Главният изпълнителен шеф на JL Warren Capital Джунхън Ли разяснява, че въпреки от компанията на Мъск да не приказват за евентуални последствия от PR рецесията в Китай, те чакат да има такива.

„ Виждаме ясно влияние върху марката на Tesla, както и поръчките и доставките през идните месеци, въпреки че е мъчно да се дефинира доколко по-ниското търсене се дължи на опасенията към сигурността на колите спрямо възходящата конкуренция на пазара, изключително от страна на китайските производители “, споделя Ли.

Китайският съперник на Tesla – Nio, също регистрира спад наа доставките през май на фона на световния дефицит на чипове. От Xpeng обаче оповестиха, че са доставили 5686 автомобила през май, което съставлява 483% растеж на годишна база и 10% покачване спрямо предходния месец.

От началото на годината акциите на Tesla с 15%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР