Акциите на Tencent и NetEase поевтиняха във вторник, след като

...
Акциите на Tencent и NetEase поевтиняха във вторник, след като
Коментари Харесай

Китайска медия нарече гейминга „опиум. Акциите на компаните от сектора потънаха

Акциите на Tencent и NetEase поевтиняха във вторник, откакто китайска държавна медия назова онлайн геймина „ опиат “ и го опреличи на опиат, съобщи Си Ен Би Си.

В публикацията също по този начин се насочва апели за въвеждане на спомагателни ограничавания в промишлеността, с цел да бъде предотвратено пристрастяването и другите и отрицателни резултати върху децата. Статията обаче бе изтрита единствено няколко часа след нейното издание.

Тази заран цената на книжата на Tencent се намали с към 10%, до момента в който акциите на NetEase поевтиняха с към 14% в Хонконг.

Статията на държавното издание Economic Information Daily, което е обвързвано с в. „ Синхуа “, показва, че пристрастяването към онлайн гейминга е „ необятно публикувано “ измежду деца и може да окаже отрицателно въздействие върху тяхното развиване. Според обявата през 2020 година повече от половината деца в Китай са били късогледи, като онлайн игрите са се отразили на представянето им в учебно заведение.

Тези настройки против геймина не са нещо ново в Китай. Отдавна държавното управление на страната показва опасения по отношение на резултата на видео игрите върху децата.

През 2018 година Пекин замрази процеса по одобрение на нови игри поради опасения, че геймингът визира зрението на децата. Игрите в Китай се нуждаят от утвърждение от регулаторите, преди да бъдат пуснати на пазара.

През 2019 година Китай забрани на децата до 18 години да играят онлайн игри сред 22 ч. и 8 ч. и ограничи общото време, което те могат да играят дневно.

„ Статията подчертава върху пристрастяването към видео игри измежду младите. Тя припомня за остарели изявления, в които видео игрите бяха съпоставени с цифров хероин “, разяснява Даниел Ахмад, старши анализатор в Niko Partners.

„ Моментът на публикуването породи опасения измежду вложителите, поради скорошните дейности на Пекин против софтуерните компании и частните просветителни компании “, добави той.

По-рано NetEase и Tencent започнаха редица ограничения за отбрана на младите играчи, в това число регистрация с същинско име в онлайн игрите. Миналият месец Tencent даже вкара функционалност за лицево различаване на смартофоните, посредством която играчите могат да потвърдят, че са възрастни.

След обявата от Tencent оповестиха нови ограничавания. Компанията ще понижи времето, което децата под 18 години ще могат да отделят за игри, от 90 на 60 минути през елементарните дни и от 3 часа на 2 часа през празниците. Компанията също по този начин ще забрани на децата под 12 години да харчат пари за виртуални предмети в игрите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР