Акциите на шведската компания за дрехи H&M паднаха рязко, след

...
Акциите на шведската компания за дрехи H&M паднаха рязко, след
Коментари Харесай

Акциите на шведската H&M се сринаха - какви са причините

Акциите на шведската компания за облекла H&M паднаха внезапно, след известие на сдружението, че чака спад в продажбите си в Европа, поради " неприятното време ".

Търговецът за бърза мода със седалище в Стокхолм регистрира растеж от 3% в продажбите си за второто тримесечие на 2024 година до $5,6 милиарда, само че съобщи, че чака продажбите му

този юни да бъдат с 6% по-ниски от преди година заради,

оповестява MarketWatch.

Акциите на H&M, листнати в Стокхолм, паднаха с над 12% след известието на компанията. Преди него те бяха с 10% нагоре от началото на годината.

H&M сега е втората по величина обществено записана компания за бърза мода в света след Inditex, съобщи също, че може да се затрудни в постигането на задачата си да усили маржовете на облага до равнища от 10% през цялата 2024 година H&M реализира марж на облага от единствено 8,1% през първите шест месеца на годината.

Търговецът показва, че по-високите разноски за материали и въздействието на задграничната валута евентуално ще имат " по-негативно влияние " през втората половина на годината, в сравнение с се e очаквало.

" Най-важната причина за реализиране на нашата цел за облагите е растежът на продажбите да бъде в допълнение засилен през втората половина на годината ", съобщи новият основен изпълнителен шеф на H&M Даниел Ервер.

На фона на все по-голяма китайска конкуренция, шведският търговец на дребно

се пробва да увеличи рентабилността си посредством затваряне на магазини и повишение на цените си в тактика, за която се смяташе, че оказва въздействие върху приходите.

" Ситуацията в света остава несигурна и семействата не престават да имат високи разноски за живот. Както постоянно, нашият главен приоритет е да осигурим най-хубавото съответствие цена-качество на всеки пазар ", добавя Ервер.

Макар че H&M има повече магазини в Съединени американски щати, в сравнение с във всяка друга страна, най-големият пазар по продажби на компанията е Германия. Дружеството, което стартира бизнеса си в шведския град Вестерос в далечната 1947 година, се сблъсква с растяща конкуренция от онлайн противници, продаващи на извънредно ниски цени, измежду които Shein и Temu.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР