Акциите на Shopify скачат със 150%. © Chris Wattie От

...
Акциите на Shopify скачат със 150%. © Chris Wattie От
Коментари Харесай

Shopify надмина eBay, а сега застрашава и Amazon

Акциите на Shopify скачат със 150%.

© Chris Wattie От началото на тази година цената на акциите на Shopify се е нараснала със 150%, което я прави по-привлекателна даже и от компании като Twitter, Square и Spotify. Пазарната капитализация на компанията към този момент е над 40 милиарда $, което е повече от тази на пионера в онлайн търговията eBay, написа Financial Times.

Компанията

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Канадската компания за електронна търговия провокира интереса на вложителите, защото тя е вероятният съперник на водача в промишлеността Amazon. В платформата на Shopify онлайн магазини имат от дребни търговци до огромни компании като компанията за грим на Кайли Дженър.

През предходната година потребителите са купили артикули на стойност над 40 милиарда $ от над 800 хиляди онлайн магазина в платформата на Shopify.

Отвъд Силициевата котловина

Това, че компанията не е основана в Силициевата котловина, е тактика на изпълнителния шеф Тоби Лютке, който твърди, че " гравитационното притегляне " към Залива на Сан Франциско и подбудената от него скъпа битка за надарени служащи и имущество е ослепителен образец за обстановка, в която " груповото мислене е комплицирано ". Той добавя още: " Удивлявам се на това, че някой въобще би си помислил да сътвори компания в тази област и в този миг. "

Това, че Shopify не е основана в Силициевата котловина, обаче напълно не значи, че тя не споделя стремежите на фирмите от този район. Компанията неотдавна стартира своята логистична активност, давайки опция на търговците да складират и транспортират стоките си. Именно опцията за доставки е дългогодишна цел на изпълнителния шеф, защото дребните търговци, които са болшинство в Shopify, изпитват усложнения със скъпите доставки на стоките.

Конкуренцията с Amazon

Тоби Лютке твърди, че не вижда Shopify като съперник на компанията на Джеф Безос. Той обаче разказа компанията си като " фабрика за съперници на Amazon ".

Съществен съперник на платформите за електронна търговия са обществените мрежи, в които има опция за продажба на артикули като Instagram и Pinterest. Фейсбук, компанията - притежател на Instargam, цели да усили опциите за продажби посредством обществените мрежи чрез Instagram Checkout, която разрешава на хората да купуват продукти, които виждат в изявления, без да напущат приложението, и даже посредством амбициозния план за основаване на различната криптовалута Libra.

Въпреки това изпълнителният шеф на Shopify не мисли, че обществените мрежи биха навредили толкоз доста на компанията, защото множеството търговци ще предпочетат да запазят онлайн магазините в платформата. Според него обаче обществените мрежи биха навредили доста на компанията на Безос, защото статичните фотоси в Amazon не са толкоз атрактивни за купувачите, които биха купили артикул от Instagram, където се " описват истории за продуктите ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР