Акциите на Ryanair са поскъпнали с над 35% за последните

...
Акциите на Ryanair са поскъпнали с над 35% за последните
Коментари Харесай

Ryanair повиши прогнозите си за годишна печалба

Акциите на Ryanair са поскъпнали с над 35% за последните 12 месеца

Увеличаване

Акциите на Ryanair са поскъпнали с над 35% за последните 12 месеца

Преглед на оригинала Смаляване
Ирландският нискотарифен транспортьор Ryanair разгласи доста положителни финансови резултати за последното тримесечие и увеличи прогнозата си за фискалната година (която завършва април).
Приходите на самолетната компания са нарастнали с 21% на годишна база и са достигнали 1.91 милиарда евро, а чистата облага е била 88 млн. (при загуба от 66 млн. за същия интервал предходната година). Броят на превозените пасажери също е повишен - с 6% до 35.9 млн.

Според самолетната компания растежът на приходите се дължи на повече от предстоящите резервации по време на коледните празници, когато по принцип билетите са по-скъпи. Постъпленията от плануваните пътувания са 1.19 милиарда евро (16% повече от 2018 г.).

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Благодарение на положителните резултати Ryanair повиши упованията си за годишната чиста облага, като чака за пръв път тя да доближи 1 милиарда евро. Авиокомпанията също по този начин заяви, че чака пасажерите на годишна база да се усилят до 154 млн. (8% повече от цялата 2018 г.) и растеж на приходите на един пътуващ от 3 до 4% поради по-високите приблизително с 9% цени на билетите.

Ситуацията с доставките от Boing

Ryanair хвърли малко изясненост към обстановката с Boing в доклада си. Поръчката на заземения аероплан на Boing - 737 Max, се бави от над половин година, като от самолетната компания чакат първият аероплан да бъде доставен най-рано през септември или октомври тази година. Според Ryanair условието за в допълнение образование на 737 Маx симулатор в допълнение ще забави поръчките и доставките.

Все отново ирландският транспортьор остава убеден в качествата на самолета, като съгласно компанията 737 Max ще трансформира бизнеса ѝ за идващото десетилетие, когато стартира да бъде доставян. Компанията предизвестява, че поради забавянията на доставките няма да успее да понижи разноските си доникъде на идната фискална година. Като пряк резултат от тези забавяния задачата от 200 млн. пасажери на година се чака да бъде да достигната една или две години по-късно от плануваното през 2025 или 2026 година прецизират от Ryanair.

Компанията добави, че заради несигурността, обвързвана със самолетите на Boeing, рекордните финансови разноски и падежа на облигации през 2021 година ще удължи актуалната стратегия за назад изкупуване на акции на стойност 700 млн. евро до края на юли тази година.

Еконамерения

В края на 2019 година ирландският транспортьор назначи шеф по устойчивостта, който да реализира амбициозните екологични цели на компанията. Ryanair може да се похвали, че е самолетната компания с най-ниски излъчвания (от 66 грама въглероден диоксид на седалка) в Европа, като проектите ѝ са да ги понижи с най-малко още 10% до 2030 година Превозвачът също по този начин се стреми да изхвърли пластмасата от приложимост в самолетите си до пет години. Тези и още доста други ограничения идват в отговор на екологичните такси, които Европейският съюз стартира да постанова на самолетните компании. Според Ryanair таксите са несъразмерни, защото ще би трябвало да заплати над 630 млн. евро под формата на екологични налози единствено през тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР