Акциите на още 200 топ световни компании ще са достъпни

...
Акциите на още 200 топ световни компании ще са достъпни
Коментари Харесай

Акциите на още 200 топ световни компании стават достъпни на БФБ от 14 ноември

Акциите на още 200 топ международни компании ще са налични за българските вложители на интернационалния пазар на БФБ – BSE International от 14 ноември. Сред новите принадлежности, които ще се търгуват са акциите на телекоми, самолетни компании, софтуерни компании, производители на коли, на бира и безалкохолни питиета, компании от хранителната промишленост и модата, както и доста други като познатите на публиката в България – Telecom Austria, Delta Air Lines, Sony Group, Toyota, Heineken, PepsiCo, Domino’s Pizza, H&M и други В пакета са включени и акциите на четири борсово търгувани фондове (ЕТФ-и) основани върху показатели и държавни облигации, както и един, който следва цената на златото. Така българските вложители към този момент могат да избират да търгуват на BSE International всред 400 от най-ликвидните принадлежности в света.

„ Свидетели сме на сериозен интерес към този пазар и по тази причина прибавяме още принадлежности, които да предложим на вложителите. Те правят оценка, изключително в тези турбулентни за международните финансови пазари месеци, че BSE International им дава елементарно налична и ликвидна капиталова опция и все по-активно я употребяват. “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Над 112 милиона лв. оборот и близо 11 000 покупко-продажби регистрира БФБ за десетте месеца от началото на годината на BSE International. Този пазар продължава да усилва тежестта си в общата търговия на Борсата и към края на октомври то е съвсем 15%. 15 капиталови медиатори и банки търгуват интензивно на BSE International. Пазарът беше основан през юли предходната година.

Повече информация за новите принадлежности, които ще се търгуват на BSE International, можете да намерите на:

Повече информация за BSE International, можете да намерите на:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР