Акциите на Oracle поскъпнаха с 16% след изнесените в четвъртък

...
Акциите на Oracle поскъпнаха с 16% след изнесените в четвъртък
Коментари Харесай

Председателят на Oracle Лари Елисън забогатя с над 15 млрд. долара за ден

Акциите на Oracle нарастнаха с 16% след изнесените в четвъртък от компанията по-добри от предстоящите тримесечни резултати. Състоянието на Лари Елисън, който е най-големият акционер в компанията с 1.14 милиарда акции, към този момент се прави оценка на 135.7 милиарда $, съгласно Forbes, представени от profit.bg. 

Поскъпването на акциите на Oracle, което бе второто най-голямо за последните 20 години, обогати доста Елисън, който основава софтуерната компания през 1977 година Той се изкачва до петото място в класацията на милиардерите на Forbes, тъкмо преди създателите на Гугъл Лари Пейдж (126.3 милиарда долара) и Сергей Брин (121.7 милиарда долара). Гейтс е четвъртият най-богат човек в света с персонално положение, оценено на 139.2 милиарда $.

 

Възходът на Елисън е до известна степен неочакван поради обстоятелството, че фирмите от идващото потомство, като Гугъл, Amazon и Фейсбук регистрират доста по-сериозен напредък в последните години спрямо Oracle. Ръстът при компанията на Елисън обаче демонстрира признаци на ускоряване, а последният й финансов доклад ускори увереността на вложителите, че прекосяването й към облака работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР