Акциите на община Варна в Пловдивския панаир са на стойност

...
Акциите на община Варна в Пловдивския панаир са на стойност
Коментари Харесай

Балачев: Акциите на Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 млн.лв., който желае - да ги купи

Акциите на община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 милиона лв. и който желае, може да ги купи - страната, община Пловдив или някой различен. Това съобщи във Варна Бранимир Балачев, народен представител от ГЕРБ, който даде брифинг дружно с Тодор Балабанов, ръководител на Общинския съвет във Варна.

Поводът е мнения на общински съветници от " Демократична България " /ДБ/, които оповестиха, че са в „ Пълдин туринвест “.

Те нарекоха предлагането на ниска цена избирателен ход. Според Тодор Балабанов няма и юридическа опция за отдръпване на апортираните акции.

Депутатът Бранимир Балачев уточни, че още през 2006 година община Варна е изгубила дяловете си в комерсиалното сдружение " Търговски дом ", поради невнесени 6 000 лв.. Той сподели още:

" Оттогава до през днешния ден община Варна и варненци нямаха нищо, досега, в който страната не се намеси преди няколко години и под формата на акции в Пловдивския панаир, т.е. 17 милиона лв., ги прекатурна в акциите, в които община Варна и всички варненци притежаваме в Пловдивския панаир, ни даде отплата за това, което в действителност сме изгубили в годините. ", сподели Бранимир Балачев.

С решение на локалния парламент от 2021 година акциите за 17 милиона лв. бяха импортирани като апорт в „ Пълдин туринвест “. През последните години Панаирът натрупа загуби, само че това сдружение е на облага, уточни Балабанов. По думите му Варна към момента не е получавала никакви дивиденти от своите акции. Според Балабанов обаче сега няма и правна опция за отдръпване на направения апорт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР