Акциите на няколко авиокомпании поскъпнаха рязко, след като фармацевтичната компания

...
Акциите на няколко авиокомпании поскъпнаха рязко, след като фармацевтичната компания
Коментари Харесай

Как хапчето срещу COVID вдигна акциите на няколко авиокомпании

Акциите на няколко самолетни компании нарастнаха внезапно, откакто фармацевтичната компания Pfizer популяризира информацията за нов препарат против ковид, заяви организация Блумбърг. Според фармацевтите, лекарството ще понижи с 89% броя на хоспитализациите и на леталните случаи, породени от COVID-19.

Разработката дава вяра за възобновление на някои браншове в стопанската система, считат специалистите.

Повиши се цената на акциите на няколко американски самолетни компании: на Delta Air Lines се усилиха с 8,05%, на United Airlines — със 7,26%, наSouthwest Airlines — с 6,44%, а на American Airlines — с 5,77%. По сходен метод наподобява и обстановката на пазара с акции на круизните оператори: на Norwegian Cruise Line цената нарастна със 7,8%, на Carnival — с 8,3%, а на Royal Caribbean Cruises — с 9%.

Движение нагоре се следи и в цените на акциите на самолетните компании от Азиатско-Тихоокеанския район, като общото нарастване е 5,5%, което е връх от март тази година.
Разработката на Pfizer се отрази и на обслужващите туризма браншове: подвигнаха се акциите на производителите на куфари и чанти за пътувания. Ценните бумаги на една от най-известните компании Samsonite скочиха до 14,5%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР