Акциите на Nvidia се повишиха с 4,2% във вторник и

...
Акциите на Nvidia се повишиха с 4,2% във вторник и
Коментари Харесай

Партньорство с Google изстреля акциите на Nvidia до нови рекордни нива

Акциите на Nvidia се покачиха с 4,2% във вторник и затвориха на рекордна стойност, откакто производителят на чипове разгласи партньорство с Гугъл, което може да разшири разпространяването на неговата технология за изкуствен интелект.

Възходът на акциите на производителя на чипове продължав, написа CNBC, като до момента те са се повишили с 234% през 2023 година, което ги прави най-добре представящите се в S&P 500, надалеч пред конкуренцията. Фейсбук, компанията майка на Meta, е на второ място в показателя с растеж от 148%.

Рекордните стойности идват по-малко от седмица, откакто компанията заяви, че тримесечните ѝ доходи са се удвоили по отношение на миналата година и даде прогноза, съгласно която продажбите през този интервал могат да набъбнат със 170% на годишна база.

В деня след по-добрия от предстоящото доклад за приходите акциите на компанията се изкачиха до рекордно висока стойност в границите на деня от 502,66 щатски $, преди да правят отстъпка в следобедните часове.

Бизнесът на Nvidia процъфтява, защото нейните графични процесори (GPU) се купуват от компании за облачни услуги, държавни организации и стартъпи за образование и внедряване на генеративни модели на изкуствен интелект, флагман на които е платформата ChatGPT на OpenAI.

Във вторник основният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг се появи на конференция на Гугъл, с цел да изтъкне съглашението в областта на изкуствения разсъдък сред двете компании. Благодарение на партньорството клиентите на Гугъл в облака ще имат по-голям достъп до технологии, задвижвани от мощните графични процесори H100 на Nvidia, написа още CNBC и цитира обява в блога на компанията, в която Хуанг споделя:

" Нашето разширено съдействие с Гугъл Cloud ще помогне на разработчиците да ускорят работата си с инфраструктура, програмен продукт и услуги, които покачват енергийната успеваемост и понижават разноските ".

Графичните процесори на Nvidia се оферират и на конкурентните облачни платформи на Amazon
и Microsoft.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР