Акциите на Meta Platforms Inc (FB. O), собственик на Facebook,

...
Акциите на Meta Platforms Inc (FB. O), собственик на Facebook,
Коментари Харесай

ФБ изгоря с $236 млрд. за ден

Акциите на Meta Platforms Inc (FB. O), притежател на Фейсбук , поевтиняха с повече от 20 % късно в сряда, откакто компанията за обществени медии разгласява по-слаба от предстоящото прогноза, обвинявайки измененията в отбраната на персоналните данни на Apple и засилената конкуренция за консуматори от страна на съперници като TikTok.

За първи път броят на дейните консуматори на Фейсбук в международен мащаб е намалял по отношение на предходното тримесечие - от 1,930 милиарда на 1,929 милиарда.

Meta съобщи, че е изправена пред удари от измененията в операционната система на Apple Inc (AAPL. O), които затрудняват марките да насочват и мерят рекламите си във Фейсбук и Instagram. Тя се базира и на макроикономически проблеми като спирания на веригите за доставки.

18-годишният софтуерен колос, който също по този начин е подложен на напън от платформи като TikTok и YouTube на Гугъл, съобщи, че чака закъснение на растежа на приходите през идващото тримесечие заради засилената конкуренция за времето на потребителите и изместването на ангажираността към функционалности като предлагането на къси видеоклипове Reels, които генерират по-малко доходи.

Мария Пенчева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР