Акциите на компанията Stellantis поскъпнаха рязко, след като новоучреденият автомобилен

...
Акциите на компанията Stellantis поскъпнаха рязко, след като новоучреденият автомобилен
Коментари Харесай

Поскъпват акциите на Stellantis - новият конгломерат между Fiat и Peugeot

Акциите на компанията Stellantis нарастнаха внезапно, откакто новоучреденият авто консорциум сред Fiat Chrysler (FCA) и PSA (Peugeot group) направи своя дебют на търговия на тържищата в Милано и Париж, съобщава Ройтерс. 

" Разполагаме с мащаба, ресурсите, разнообразието и ноу-хау, с цел да осезаем сполучливо опциите на тази нова епоха в превоза “, съобщи ръководителят на новото сдружение Джон Елкан във видеообръщение на уеб страницата на Borsa Italiana.

" Сливането на двете компании ще добави 25 милиарда евро към активите на акционерите през идващите години с помощта на плануваното понижаване на разноските. Мога да ви кажа, че фокусът от първия ден ще бъде върху основаването на стойност, която е резултат от използването на тези синергии ", сподели основният изпълнителен шеф на Stellantis Карлос Таварес в същото видео. 

Fiat Chrysler (FCA) и PSA обявиха, че Stellantis може да понижи разноските с повече от 5 милиарда евро годишно без да има затваряне на автомобилни фабрики.  

Акциите на Stellantis (STLA) котирани на Миланската борса, които заместиха акциите на Fiat Chrysler, започнаха да се търгуват в понеделник на равнище от 12,758 евро, след което нарастнаха със 7,5% към 13,51 евро за една акция. Акциите на новата взаимна компания, регистрирани на борсата в Париж, се търгуват в същите равнища. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР