Акциите на компанията-майка на Facebook Meta се понижиха, след като

...
Акциите на компанията-майка на Facebook Meta се понижиха, след като
Коментари Харесай

Как само за 11 минути Facebook загуби $16 милиарда

Акциите на компанията-майка на Фейсбук Meta се намалиха, откакто пазарите, след оповестението на тримесечен доклад - първият, откогато основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг разгласи смяната на името.

Акциите се търгуваха по $323 за брой, след което ненадейно се сринаха до $249, което докара до загуба от съвсем 23%. Само за първите 11 минути търговия след работно време пазарната капитализация на Meta беше заличена с $16 милиарда.
 Годината, в която всички се обърнаха против Фейсбук
Годината, в която всички се обърнаха против Фейсбук

Многобройните кавги най-накрая настигнаха Зукърбърг

Това, което провокира разпродажбата, беше тримесечният доклад на Meta, показващ по-ниски доходи, облага на акция и брой на ежедневните и месечните дейни консуматори - разнообразни от упованията от вложителите.

Докато вложителите чакаха към $30,15 милиарда, данните на Фейсбук демонстрират $27-29 милиарда, заяви CNBC, цитирайки изследване на Refinitiv измежду пазарни анализатори. Според същия източник, облагата на акция е била $3,67, което е по-малко от предстоящите $3,84.

Броят на дневните дейни консуматори на Фейсбук възлиза на 1,93 милиарда, по-малко от предстоящите 1,95 милиарда. Месечните дейни консуматори също подминаха упованията от 2,95 милиарда - те са 2,91 милиарда, съгласно Street Account.

Това е първият тримесечен отчет на компанията, откогато Марк Зукърбърг разгласи, че неговият колос в обществените мрежи ще промени името си на Meta, с цел да показа по-добре фокуса си върху идното развиване на неговата метавселена и да обхване съществуващите марки Фейсбук, Instagram и WhatsApp.
 Фейсбук трансформира името си на Meta
Фейсбук трансформира името си на Meta

Това разгласи Зукърбърг в обществената мрежа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР