Акциите на компаниите, свързани с изкуствения интелект (ИИ) и производството

...
Акциите на компаниите, свързани с изкуствения интелект (ИИ) и производството
Коментари Харесай

Отчетът на Nvidia даде тласък на акциите от сферите на изкуствения интелект и производството на чипове

Акциите на фирмите, свързани с изкуствения разсъдък (ИИ) и производството на чипове се нарастнаха, откакто американската компания за дизайн на чипове Nvidia надмина упованията на Уолстрийт за облаги и доходи за четвъртото тримесечие и предвижда „ продължаващ напредък “ през 2025 година и по-късно, съобщи Си Ен Би Си.

Цената на книжата на Nvidia се увеличи с 9,07% след края на борсовата търговия, когато компанията разгласи финансовите си резултати за последното тримесечие. Тя регистрира поправена облага на акция от 5,16 $ и доходи от 22,10 милиарда $, до момента в който упованията бяха за поправена облага от 4,64 $ за акция и доходи от 20,62 милиарда $. Nvidia съобщи, че чака продажби за 24 милиарда $ през настоящото тримесечие.

На този декор акциите на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company нарастнаха с към 2% в ранната търговия в Тайван през днешния ден. TSMC е най-големият производител на чипове по контракт в света и създава съвременни процесори за компании като Nvidia и производителя на iPhone Apple.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР