Акциите на китайски компании, които произвеждат метали, използвани в чипове

...
Акциите на китайски компании, които произвеждат метали, използвани в чипове
Коментари Харесай

Акциите на китайски производители на метали за чипове поскъпнаха на фона на експортните ограничения

Акциите на китайски компании, които създават метали, употребявани в чипове и друга електроника, поскъпнаха, откакто китайските управляващи постановиха ограничавания върху износа на галий и германий. Така акциите на Yunnan Lincang Xinyuan Germanium Industrial, Yunnan Chihong Zinc & Germanium и на Zhuzhou Smelter Group се покачиха с 10%, акциите на друга компания в същата област, Yunnan Luoping Zinc & Electricity, нарастнаха с 5%.

Според Ли Вейцин, фонд управител в JH Investment Management, повода за покачванията са упованията на инвеститорите цените на тези метали да се повишат внезапно след налагането на рестриктивните мерки и това ще компенсира спада в износа им.

Според специалисти ограниченията на китайските управляващи са отговор на наложените от Съединени американски щати ограничавания върху вноса на разнообразни модерни технологии в страната. Повече от 80% от международното произвеждане на галий и германий се намира в Китай. Освен това тези метали, които са странични артикули от преработката на други типове първични материали, в това число въглища и боксит, не могат да бъдат наречени редки или сложни за произвеждане. Според експерти в дълготраен проект тази мярка единствено ще понижи ролята на Китай на пазара на такива метали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР