Акциите на Globalstar, доставчик на сателитни услуги, отбелязаха 64-процентно увеличение

...
Акциите на Globalstar, доставчик на сателитни услуги, отбелязаха 64-процентно увеличение
Коментари Харесай

Акциите на фирма за сателитни услуги скочиха след слухове за iPhone 13

Акциите на Globalstar, снабдител на сателитни услуги, означиха 64-процентно нарастване в края на вчерашната търговия след появили се клюки, че идващият модел iPhone може да употребява сателитни връзки.

Анализаторът на TFI International Securities, Минг-Чи Куо, предвижда в записка до вложителите, че Apple е „ оптимист във връзка с наклонността за сателитни връзки “ и евентуално ще включи опцията за свързване с мрежи отвън рамките на Земята в iPhone 13, написа CNBC.

Новата джаджа се чака да се появи на пазара през идната есен. Технологичният колос към момента не е разкрил елементи за флагмана си, нито какво ще е формалното му название, само че мнозина допускат, че Apple ще следва до момента откритата традиция на именуване на устройството.

Според Куо е доста евентуално компанията да си партнира с Globalstar, която към този момент има сателитна телефонна мрежа от 24 спътника в ниска орбита към планетата ни.

„ Ако Apple позволи съответните софтуерни функционалности, потребителите на iPhone 13 могат да се обаждат и изпращат известия по спътник, когато не са в обсега на 4G/5G “, написа Куо.

По-късно в понеделник Bloomberg заяви, че тази функционалност на iPhone ще бъде лимитирана до незабавни случаи, като изпращане на къси текстове до авансово заложен лист с контакти, когато няма разполагаем клетъчен сигнал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР