Акциите на Deutsche Bank се сринаха в петък, след като

...
Акциите на Deutsche Bank се сринаха в петък, след като
Коментари Харесай

Акциите на германската Deutsche Bank се сриват

Акциите на Deutsche Bank се сринаха в петък, откакто суаповете за кредитно несъблюдение на банката, които обезпечават отбрана против несъблюдение, се изстреляха до четиригодишен връх. Това акцентира опасенията измежду вложителите по отношение на цялостната непоклатимост на европейските банки, написа Reuters.

Европейските банки са изправени пред компликации през последната седмица с подкрепеното от страната избавяне на Credit Suisse и разтърсванията измежду районните кредитори в Съединени американски щати, подхранващи опасенията за здравето на международния банков бранш.

Акциите на най-голямата немска банка, които са изгубили повече от една пета от цената си от началото на годината, паднаха с 9.1% в петък до малко над петмесечното дъно, и се търгуват при 8.525 евро.

Суаповете за кредитно несъблюдение (CDS) на Deutsche Bank – тип застраховка за притежателите на облигации – надвишиха 200 базисни пункта – невиждано от 2019 година равнище – откакто бяха 142 пункта единствено преди два дни, демонстрират данни на S&P Market Intelligence.

В четвъртък Deutsche CDS означиха най-голямото си еднодневно нарастване в историята, демонстрират данните на Refinitiv.

Deutsche Bank е в светлината на прожекторите от известно време, сходно на Credit Suisse “, сподели Стюарт Коул, основен макроикономист в Equiti Capital. „ Банката мина през разнообразни преструктурирания и промени в управлението в опити да се върне на постоянна основа, само че до момента нито едно от тези старания не наподобява да е проработило. “

Deutsche Bank отхвърли коментар пред Reuters.

Германският регулатор на финансовата промишленост BaFin също не разяснява.

Междувременно бяха разпродадени част от облигациите на Deutsche Bank. 7.5-процентните спомагателни доларови облигации от първи ред (AT1) паднаха с близо 3 цента до 72.868 цента за $, повишавайки доходността до 24%. Това е повече от два пъти над равнището от преди две седмици, въз основа на данни от Tradeweb.

AT1, издадени от банки, са под напън, откогато Credit Suisse беше принудена да отпише 17 милиарда $ от своите AT1 облигации като част от насилственото усвояване от UBS през уикенда.

Последствията от изтриването на АТ1 облигациите при спасяването на Credit Suisse повдигнаха въпроси по отношение на основна част от банковото финансиране, което прави проблемите, пред които е изправен Deutsche Bank, доста по-трудни за превъзмогване “, сподели Коул.

Индексът STOXX 600 на европейските банки, който не включва акции на Credit Suisse или UBS, означи една от най-волатилните седмици на търговия за последната една година.

Отделно, Deutsche Bank съобщи, че ще изкупи назад 1.5 милиарда $ облигации от втори ред с падеж през 2028 година Банката към този момент издаде сходни нови облигации през февруари, които са предопределени да заменят тези, които изкупува назад.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР